Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyra månader för danske tränaren

Foto: Janet Pers Sparthan
Foto: Janet Pers Sparthan

Gordon Dahl straffas efter ett positivt dopningsprov i somras. Ålborgstränaren får böta 20.000 danska kronor och stängs av från tävling i fyra månader.

Publicerad:

Den 16 augusti i fjol testade den danske hästen Cody positivt för prokain efter en seger i Billund. Även B-provet visade sig vara positivt och nu har domen fallit i ärendet. Beslutet från Skandinavisk Dopningskommitté, SDK, fastslår att hästens tränare, Gordon Dahl, ska betala 10.000 danska kronor i böter samt stängas av från tävling i en månads tid, skriver Dansk Travsports Centralförbund på sin webbplats.

Dessutom döms Dahl för oordning bland sina behandlingsjournaler och för bristerna av den hanteringen blir straffet hårdare: samma bötesbelopp som ovan samt avstängning i tre månader. Det betyder att Dahl har tävlingsförbud från den 19 februari och fram till och med den 19 juni. SDK har också meddelat Ålborgstränaren att han riskerar att att få licensen indragen vid en ny förseelse. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.