Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrhjulsvagn och Souloy-flytt

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Erik Lindegren har en hel del att tänka på i nuläget; bland annat som tränare i Rikstravet och med en gammal E3-trea under uppträning. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Gävletränaren Erik Lindegren har sedan en tid tillbaka E3-trean Vulcan Brick i sitt träningsstall.

Publicerad:

Numera åttaårige Vulcan Brick (e. Muscles Yankee) slutade trea i den korta E3-finalen 2011 för Timo Nurmos. Det är också hästens klart största framgång hittills. Han har även hunnit med två år i Stig H Johanssons träning och sedan också managerats av Teijo Ahola och Claes Sjöström. Sedan några veckor tillbaka är det nu Erik Lindegren som ska försöka ”skaka liv” i Vulcan Brick.
– Anledningen till att Vulcan Brick kom till mig var att han skulle betäcka två ston i närheten. Ett av dessa är dräktig och nu vill ägaren att jag ska ge Vulcan Brick en sista chans som tävlingshäst. Han var varit gaffelbandsskadad, men nu har jag börjat lite med fyrhjulsvagnen. Han har ju blivit åtta år, men jag ska göra vad jag kan, säger Erik.

Så här långt har Vulcan Brick ordnat tre segrar och 574.300 kronor.

Erik är även delägare i Ochongo Face, en av de hästar som nyligen flyttades från dopinganklagade Fabrice Souloy.
– Nu hoppas jag att allt ska ordna sig, då hästen tränas av Björn Goop. Man kommer också att ta alla möjliga tester på Ochongo innan han kan bli aktuell för någon start.

Francais du Gull?
– Han har hunnit betäcka ett sto under sitt tävlingsuppehåll och siktas mot gulddivisionen under vintern. Allt ser bara bra ut på den kanten.

Erik är även ny Rikstränare för Stall Brynäs.

– Det gäller att hitta två svenskfödda hästar mellan 2011-2014 - och detta snabbt. Tävlingen startar nämligen redan den den 1 december. Det blir ingen lätt uppgift, men samtidigt stimulerande och rolig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.