Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galactica åter en vinnare – glänste i femåringsloppet

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Galactica, Malin Bergström och Lars-Åke Söderholm. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Galactica har fått vänta på årets första seger - men på Halmstadtravet kunde inget stoppa Malin Bergströms stjärna. I ett fint femåringslopp för ston vann Galactica åkandes på 1.13,1a/2.140 efter att ha kontrollerat loppet från början till slut. 

Publicerad:

Mycket skulle handla om spetsstriden och där var Galactica omutlig tillsammans med Lars-Åke Söderholm i sulkyn. Ekipaget kunde enkelt hålla ut Treasure Kronos som galopperade efter 150 meter. Första 500 gick via 1.11,6 och värsta konkurrenten In Toto Sund kördes fram till dödens. Loppet var därmed låst och varvet gick via 1.15,5. Sista 500 skärptes tempot ordentligt och i den snabba avslutningen gick Galactica undan hur enkelt som helst i fin stil, före Tunika i rygg och In Toto Sund. Segern var värd 125.000 och var Galacticas första för året.
– Hon var så snabb som jag hoppades på från start och det löste sig bra med In Toto Sund i dödens, även om man alltid är lite rädd för Örjan där. Med 1200 kvar ville hon tävla och tog i våldsamt, men jag hade kontroll på henne och hon stack undan enkelt till slut med mycket kvar i tömmarna, sa Lars-Åke Söderholm efter den fina prestationen i V75-avslutningen.

I övrigt på V75

Peter Untersteiner inledde V75-omgången inför hemmapubliken med en flygande holländare, General Bianco, som stod för en riktigt svettig prestation. Ekipaget hamnade illa till i tredjespår första 500 och fick backa sig sist, för att gå till förnyad attack med knappa varvet kvar. Trots den tunga resan lyckades General Bianco få fatt på ledaren, Nicky Flax med Johan Untersteiner, kort före mål. Segertiden blev för klassen suveräna 1.11,9a/2.140 meter.
– Han är riktigt bra för sin klass och det var en härlig känsla när jag hann i fatt "junior" på upploppet, sa Peter Untersteiner efter andra raka segern med sitt nyförvärv. 

V75-2 till V75-4 var försök inom Sprintermästaren och går att läsa om här

Björn Goop satt upp första gången bakom tyska gästen Mon Etoile som tränas av Thorsten Tietz. Det gav full utdelning i fyra- och femåringsloppet för ston (V75-5). Ekipaget tog hand om spets och Goop visade med all tydlighet att han vill köra i ledningen när Mikael J Andersson ställde frågan med favoriten Southwind Feji efter 400 meter. Första 500 öppnades efter 10,4 men sedan fick Goop dämpa tempot. I en snabb avslutning gick Mon Etoile undan på ett bra sätt före Kash Brodda som fullföljde bra som tvåa.
– Hon kändes jättefin hela tiden, jag valde att öka farten successivt sista varvet och hon klarade det bra, sa Goop om segern.

Stayerloppet (V75-6) blev en familjeuppgörelse mellan far och son Kolgjini. Lutfi Kolgjini med Ulisses Kronos fick öppna första 1000 via 1.19,5 och första 2.000 via 1.16,9. Sista varvet blev det rejäl fart på tillställningen, Ready Ribb i dödens tröttnade och den enda som kunde hänga på ledaren var stallkamraten Partizan Face och Adrian Kolgjini i rygg. Med fritt på upploppet avgjorde Partizan Face enkelt på segertiden 1.14,7/3.140 meter, detta till 84 gånger pengarna på liret. Alfas da Vinci tog hand om tredjeplatsen efter ett mycket bra slutvarv. 
– Jag trodde inte att han skulle ha formen att slå Ulisses men han kändes stark och sedan var det lite kuskskillnad också, sa Adrian i vinnarcirkeln. 

V75-raden blev 8-7-5-3-2-4-3 och sju rätt gav 37.282 kronor, sex rätt 88 kronor och det blev jackpott på femmorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.