Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galactica mot Mantorp

Foto: Martin Langels/ALN
Malin Bergström är på väg hem från Frankrike med sin Galactica. Foto: Martin Langels/ALN

Just nu är hon på väg hemåt efter nästan två månaders äventyr på franska Grosbois.
Eskilstuna-amatören Malin Bergström siktar på att ta ut sin Stochampionatsvinnare Galactica inom V75 på Mantorp den 25 mars.

Publicerad:

Den 19 januari kom Malin ner med sitt numera femåriga sto till drömanläggningen Grosbois. Sedan dess har duon med undantag för ett lopp i Belgien (fyra) fokuserat sig på uppbyggnadsträning inför tävlingssäsongen 2017.
– Det har blivit nästan två månader för oss nere i Paris, även om jag var till Stockholm på Travgalan (delad seger i Årets  Sto), och det känns väl inte helt tokigt att åka hem nu. Barnen drar helt klart, även om de och Jonas hälsat på här nere, berättar Malin, som lärt sig mycket under tiden i Frankrike.
– Jag har framför allt träffat otroligt mycket folk och fått varit med om en hel del. Bara att få följa uppladdningen inför Prix d'Amérique på plats på Grosbois och sedan även gå runt på stallbacken under den helgen var en stor upplevelse. Det har varit spännande och intressant på många plan.

Vad har Galactica tyckt om det hela?
– Hon har varit väldigt harmonisk och det känns som att hästen gillat den här vistelsen. Det har handlat om hagen mellan 07.00-11.00 varje dag och sedan har jag varit ute och promenerat runt med henne och låtit hästen äta grönt. Galactica är enkel av sig, men det behövs rutiner.

Malin siktade på ett lopp i Cagnes-Sur-Mer under den gångna helgen, men där kom inte Galactica med. Istället blev det ett tuffare jobb på Grosbois under söndagen.
– Lars-Åke Söderholm körde 1.17/2.000 meter och med en avslutning på 1.15 sista 500. Han tyckte att det var mera tryck i hästen än tidigare, vilket hördes bra med tanke på vad Galactica uträttade under fjolåret.

Just nu är Malin, Jonas och Galactica på väg hemåt från Frankrike.
– På vägen ner blev det bara en övernattning, men nu väljer vi att stanna till både i Holland och Malmö. Det känns extra viktigt med en så skonsam hemresa som möjligt eftersom vi planerar start inom kort.

När gör hon Sverigecomeback?
– Det finns några lopp att välja bland, men för att vi ska ha nytta av gårdagens jobb är siktet inställt på femåringsloppet Kjell P Dahlströms Minne inom V75 på Mantorp den 25 mars. Det kan bli tuffa hingstar och valacker där, men det går ju att köra lite snällt också.

De största målen i år?
– Det viktigaste är att Galactica själv får vara frisk och fräsch och tycker det är kul att tävla. Sedan har vi en dröm om att få vara med i Stoeliten under Elitloppshelgen. Dessutom finns det ett fint lopp även under Olympiatravsdagen på Åby, avslutar Malin.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.