Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galopper för favoritduo: "Ordet besvikelse räcker inte till"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Villiam galopperade direkt i onsdagens derbykval. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Very Kronos eller Villiam? Svenskt Travderby 2018 skulle bli en duell ­mellan de två uppsnackade fyraåringarna. En dryg vecka före finalen är svaret redan givet – ingen av dem.

Publicerad:

Derbyuttagningarna hann inte börja förrän försökets jättefavorit Villiam (e. Muscle Hill) var borta ur leken. Direkt efter att startbilen släppte i väg fältet galopperade han bort sig.
– Han var lite för laddad i dag och slog ihop. Självklart är det en besvikelse, men hästen kändes fin efteråt, säger Jorma Kontio.

Timo Nurmos, som själv äger och har fött upp Villiam, visade stora känslor efter segern i Kriteriet i fjol.
– Det här var vårt mål, vårt stora hopp. Han har aldrig galopperat i träningen och galoppen senast ­berodde på att han trampade snett…
– Just nu är det nya hästar som ska ut i sina lopp så jag hinner inte tänka så mycket på Villiams ­galopp, men visst är jag besviken.

Galopp även för Very Kronos

Sedan Villiam galopperat bort sig var Very Kronos (e. Ready Cash) stor favorit till slutsegern – trots att han inte ens tagit sig till final. Och även för Very Kronos del tog drömmen slut precis när bilen skulle släppa i väg fältet då han galopperade hejdlöst. Erik Adielsson var mycket bedrövad efter Kriteriet i fjol då Very Kronos straffade ut sig med galopp även den gången.
– Besvikelse, jag tror inte det ordet räcker till just nu. Min känsla för dagen var ruskigt bra, jag kände mig nöjd med hur jag hade honom, men när det drog ihop sig för start blev han alltmer stressad och irriterad, mer än han var senast. På ett steg slog han ihop och galopperade

Kunde du ha gjort något annorlunda?
– Nej, det känns inte som det. På sätt och vis så är det väl skönare, det hade känts ännu värre om jag hade klantat till mig på något vis.

Du var väldigt besviken efter Kriteriet i fjol – hur är det nu?
– Jag vetetusan om det känns värre just nu…

Bland många favoriter som gjort bort sig genom åren i uttagningslopp till Derbyt – och stora lopp – var det här modell större. Båda giganterna inför Svensk Travderby 2018 är utslagna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.