Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gamlingen vill springa

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Han har varit med om det mesta, både skador och storsegrar.
Som elvaåring har det blivit över 1,5 miljon intjänat.
Han heter Spring Erom.

Publicerad:

Spring Erom började tävlingskarriären 2008 med att bli tvåa efter galopp. Efter den starten har det blivit många segrar. Under lördagen kom ytterligare en. Tillsammans med Christoffer Eriksson spurtade han ner Volstead, Nahar och gänget.
– Den här hästen är helt underbar. Han är väldigt hård, men samtidigt otroligt snäll. Hästen har gjort allting rätt i karriären och att det fortsätter, även som elvaåring, det är makalöst, sade tränare Dan Widegren efteråt.
I och med segern gick Spring Erom över sju miljoner kronor intjänat i karriären och dessutom över 1,5 miljon intjänat under 2016.

Dubbel till Untersteiner
Peter Untersteiner hade en bra dag på jobbet, även om det var regnrusk i Mölndal. Halmstadtränaren hade många fina chanser på förhand och det slutade med två segrar. Vinsterna togs med Pense Kloster och Carabinieri. Den senare imponerade stort då han via en stark långspurt fångade in Flemming Jensens Slide To Easy som fått bestämma tempot i ledningen.
– Jag sade på förhand att jag var nöjd om vi vann ett lopp, nu vann vi två. Carabinieri är verkligen i bra slag för dagen och nu får vi se hur det blir framöver. Han är uppe i guld, men han är inkvalad till silverdivisionsfinalen i februari. Däremot sneglar jag mot Frankrike, så det kanske blir sådana planer innan, sade Untersteiner efteråt.
Det var andra raka triumfen för Carabinieri, lillebror till fyrfaldiga miljonärskan Neona Princess.

Två tog fjärde raka
Flemming Jensen vann inte med Slide To Easy i V75-avslutningen, men däremot tog han hem V75-6 tillsammans med Victory Kåsgård. Ens Snapshot-sonen imponerade stort då han trots galopp modell större lyckades ta sig förbi tyske segermaskinen Juan. Victory Kåsgård trivs uppenbarligen fantastiskt hos Flemming Jensen. Fyra starter i nya regin har gett lika många segrar. Det att jämföra med de fem segrar på 38 starter som han hade innan regibytet.
– Hästen utvecklar sig för varje start och i dag var han riktigt bra. Visst fick han göra en del grovjobb efter galoppen, men in mot upploppet kändes det riktigt bra i tömmarna och han avgjorde på fint sätt, sade Jensen efter loppet som avverkades efter 1.16,2/2.660 meter.
Fjärde raka segern tog även Petri Puros Master Crowe. Commander Crowes lillebror tog hand om ledningen för Peter Ingves och väl i den positionen höll han ifrån sig sina konkurrenter. Det var hästens 13:e seger i 16:e starten.
– Han blir bara bättre och bättre, men snart är det väl dags att börja dra i lite växlar. Han går bland annat fortfarande med fast bomull, sade Petri Puro.

I övrigt...
...klev Adrian Kolgjini över tio miljoner inkört i och med segern med pappa Lutfi Kolgjinis Face Ribb i V75-inledningen.
...var Alorac Mathbell bara bäst tillsammans med tränare och körsven Jörgen Westholm. Trots resa i dödens kopplade de greppet över upploppet och vann knappt, men säkert på 1.15,1a/2.140 meter.
...delade V75-raden 9-1-10-7-3-10-11 ut 6.130 kronor på sju rätt. Sex rätt gav 107 kronor och för fem rätt fick man tröstpengen 18 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.