Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gammal är äldst –  Beau Mec vann i Bollnäs

Foto: Matilda Öhrman
Beau Mec tog hem Bengt Ivarssons minne på Bollnästravet. Foto: Matilda Öhrman

Elva år gammal, men fortsatt en vinnare. Beau Mec tog årets första seger under söndagens V75-tävlingar på Bollnästravet.

Publicerad:

Bengt Ivarssons minne bjöd på en utdragen spetsstrid mellan Elit Håleryd och West Wing – en spetsstrid som båda gick förlorande ur. Redan på sista bortre långsidan började orken att tryta för duellanterna och då lämnade Carl-Johan Jepson andra par utvändigt med Beau Mec (e. Jag de Bellouet). 

Ekipaget tog över ledningen "på ett par steg" och gick undan över upploppet till en enkel seger före Nappa Scar och Narold Vox.
– Han kändes fantastiskt fin. I dag var han bara bäst, sade Carl-Johan Jepson som körde Beau Mec för andra gången.
– Han har haft en lång karriär och var inne i en downperiod för ett tag sedan. Men nu har Lars (Wikström, tränaren) fått fin fason på honom.

Segern var den nu elvaårige derbyvinnarens 19:e i karriären. Han närmar sig nu fyra miljoner insprungna kronor.

Fredrik B Larsson kan ha en häst för årgångsloppen i år. Milliondollarrhyme är en son till Ready Cash och trefaldiga miljonären Nursery Rhyme och på söndagen svarade fyraåringen för en synnerligen rejäl insats. Trots en resa utvändigt om ledaren var Larssons löfte bara bäst och vann med tre längder ned till tvåan Dream U.N.G.
– Jag vill inte skryta upp honom för mycket. Han är fortfarande grön och färsk, men sättet han gjorde det på i dag var imponerande. Han har en enorm motorik, när jag ber om det lägger han i en ny växel och då får jag bara hålla i mig.

En annan lovande fyraåring är Per Lennartssons Young da Vici (e. Orlando Vici) som efter tolv segerlösa lopp äntligen fick vara först i mål. Med dryga varvet kvar till mål bytte Lennartsson andra par utvändigt mot dödens och han visade sig ha fog för den manövern. Starke Young da Vici knäckte ledande Jack Zon i utgången av sista sväng och höll sedan i vanlig ordning farten ända in i mål till seger på 1.16,7a/2 640 meter.

Första starten sedan augusti i fjol, men Hankypanky Frances (e. Love You) visade ingen ringrost. Sexåringen debuterade i Timo Nurmos regi genom att vinna ett av dagens stolopp med Jorma Kontio i sulkyn. Kontio körde till med varvet kvar till mål, övertog ledningen och där stannade sedan ekipaget hela vägen in i mål.
– Jag körde på säkerhet första 50 meterna, sedan gick hon bra hela vägen. Hon vann mycket, mycket lätt och det fanns mycket kvar i hästen, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Rätt V75-rad:
V75-1: 6 Hankypanky Frances
V75-2: 5 Tand Tuff
V75-3: 3 Beau Mec
V75-4: Diamond of'Em
V75-5: Milliondollarrhyme
V75-6: 9 Urchin
V75-7: 3 Young da Vici

7 rätt: 19.590 kronor
6 rätt: 93 kronor
5 rätt: Jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.