Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ganska nöjda - trots tappade tävlingsdagar

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75
Bert-Ola Månsson är ganska belåten trots tre tappade tävlingsdagar. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75

Bergsåker tappar tre dagar och Kalmar två enligt tävlingsschemat för 2018. Men båda banorna låter ändå ganska nöjda.

Publicerad:

Bergsåkers tre tappade tävlingsdagar mot 2017 (47 mot 50 dagar) är egentligen inget dramatiskt alls.
– Bergsåker har givet bort två av sina breddloppsdagar till Dannero eftersom vi tycker att de gör bättre nytta på den banan. Så egentligen är det bara en V5-dag som vi tappat, berättar den regionala sportchefen Bert-Ola Månsson, som däremot är lite besviken över placeringar av V75-dagar för 2018.
– Det känns inte som någon dröm att köra V75-tävlingar den 6 januari istället för under Prix d'Amerique-helgen. Men samtidigt är vi glada över att ha fem V75-dagar under 2018.

Hur ser det ut för Dannero och Östersunds del?
– Det är oförändrat för båda mot 2017. På Dannero blir hela fem av de 15 tävlingsdagarna breddtrav, men nu får de i alla fall lika många dagar som tidigare. Östersunds stora grej nästa år är förstås att banan fått finalen i Trotting Masters, som också blir en V75-omgång under en söndag. Givetvis hade det varit ännu bättre med en lördag, men jag har samtidigt förståelse för att ingen annan bana är beredd att lämna ifrån sig sina unika V75-lördagar.

Kalmartravet ser enligt tävlingsprogrammet för 2018 ut att tappa två dagar mot 2017. Men det här är inte riktigt sant enligt travbanechefen Magnus Johansson.
– Vi gav bort en tävlingsdag under förra året till Tingsryd, så därför är det egentligen bara en dag mindre nästa år. Och den dagen är en Grand Slam 75-omgång, som säkert kommer att betyda väldigt mycket för Tingsryd den 19 augusti. I Kalmar satsar vi extra hårt på tävlingsdagen under nationaldagen den 6 juni och i år avverkas den under en onsdag. Så då har vi fått V86 istället för V64, vilket känns som ett klart plus. Däremot är flytten av vår andra V75-dag från mars till den 17 januari ett minus. Bitvis så klumpar också våra tävlingsdagar ihop sig lite väl ofta.

Så hur låter sammanfattningen?
– Vi är rimligen nöjda. Jag har stor respekt för det svåra pussel som tävlingsprogrammet utgör.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.