Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Går "all in" på tisdagarna: "Öppet allt som går"

Foto: null
Solvallas vd Jörgen Forsberg låter positiv till tävlingsprogrammet nästkommande år.

Solvallas vd Jörgen Forsberg berättar att banan kommer att satsa rejält på sina nya tisdagar och han ser även fram emot högsommaren.

Publicerad:

Aldrig har väl travets tävlingsprogram debatterats lika mycket som inför 2018. Jägersro var till en början starkt kritiska till att Solvalla skulle tävla tisdagar.

Travtränarna har varit arga för att de inte haft något som helst inflytande över hur 2018 års tävlingsprogram ska se ut. Det ledde till en historisk strejk på Jägersro inför ett V86-lopp. Kuskarna vägrade att köra ut till det första loppet i tid (15 min) och det skapade ett visst kaos.

Men ATG klubbade igenom ST:s förslag där den stora förändringen sker på Solvalla. Huvudstadsbanan får en egen dag - på tisdagar. Och man kommer att ha kvar V86 med Xpresstrav på onsdagar.

– Det känns väldigt bra att vi fick en egen tisdag och därmed en vettig chans att göra något av travkvällen, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Solvallas första tisdag blir redan 2 januari. Med V86-dagen efter.

– Vi kommer att ha öppet allt det som går på tisdagar. Från Kongressen högst upp ner till Ströget lägst ner. Vi har ännu inte hunnit bestämma programmet för tisdagarna, men vi jobbar för fullt på det och hoppas kunna berätta om våra planer om någon vecka, säger Forsberg.

Totalt har Solvalla 90 dagar under 2018. Under 27 veckor kommer det att tävlas tisdag/onsdag = 54 dagar. Dessutom blir det sju tisdagstrav under sommaren, samt två breddloppsdagar. Det innebär att Valla kommer att hållas öppet för tävlingar under juni och juli.

– Det känns bra att kunna bjuda på starttillfällen under sommaren, främst för våra egna tränare. Jag har svårt att spekulera i publikunderlaget i sommar-Stockholm men vi kommer att göra vårt bästa för att servera publiken en trevlig tävlingskväll. Och en travkväll på sommaren är ju underbart, säger Jörgen Forsberg.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.