Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Går ner två klasser"

Foto: ALN
Ove A Lindqvist jagar första segern i femte försöket bakom Resplendent Caviar. Foto: ALN

Oscar Berglund selar ut två av sina hästar ikväll på hemmaplan i Östersund. En av dessa är favorit i V64-1 och vi fick senaste nytt av tränaren under eftermiddagen.

Publicerad:

Sjuårige Resplended Caviar har visat fina takter den senaste tiden och satt bland annat fast senast på V75. Ikväll är han favorit från 20 meters tillägg i den inledande avdelningen. 
- Han är verkligen i fint slag för dagen och det finns ingenting som tyder att formen ska vara vikande. Tvärtom så känns han ännnu piggare efter senaste starten och Per Linderoth sa att han aldrig hade känt honom så fin som senast. Efter att vi ryckt av skydden och satt på honom jänkarvagn har han tagit ett par steg till i utvecklingen. Jag tycker loppet ikväll ser lämpligt ut och han går ner två klasser jämfört med i de två senaste starterna. Jag kommer säga till Ove att köra offensivt om det blir dåligt tempo i loppet, det visade han näst senast att han klarar av. Inga ändringar är aktuella. 

 

Du har även Cobourg Hanover till start i lopp nio. Vad tror du om hans möjligheter? 
- Jag tror de är minst lika bra som för min andra häst. Han kommer att gå barfota runt om och med rycktussar ikväll för första gången vilket ska bli intressant. Kusken är duktig på att köra och jag är optimist, säger Oscar Berglund. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.