Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Garantispets som jag läser loppet”

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Markus Pihlström har något så ovanligt som fyra hästar i samma V64-lopp. Vi kollade med Bergsåkertränaren om vem han tror mest på i V64-5.

Publicerad:

– Går Importedfrmdetroit felfritt tror jag att han vinner, men det gör han nog inte från spår fyra som är sämsta tänkbara. Det är kanske inte 100 procent galopprisk, men 99, säger Pihlström.

Från springspår börjar Mellby Charmören som vann ett ramlopp från ledning under Bodens V75-tävlingar.
– Det är min bästa chans i loppet. Det är garantispets som jag läser loppet. Han gick jättebra senast och är väldigt löpärlig.

Johnny B.Kemp, som hade en del framgångar för Daniel Redén på V75 för några år sedan, debuterade för Pihlström senast och vann till 37 gånger pengarna.
– Han imponerade i debuten och kommer inte att vara sämre nu, snarare tvärtom, men är beroende av draghjälp. Drömmen vore att Bergh blir kvar i kön med Udo’s Oiler, så Johnny B.Kemp kan gå i rygg på honom, annars har jag svårt att hitta någon som kan ge rätt draghjälp. Starthästarna kommer gå rejält sista varvet och det kan bli svårt att hinna fram.

Minst tror Pihlström på Hot Pride.
– Han har inte imponerat. Vi har haft problem med fodret i ett av våra stall, vilket han har lidit av. Det blir ett snällt upplägg och han får spela andrafiolen här, avslutar tränaren.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.