Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gäster får minst 15.000

Foto: Ilkka Nisula
Vermo vill gärna ha svenska gästhästar i loppen Finlandia Ajo-dagen. Foto: Ilkka Nisula

Vermo lockar med attraktiva transportbidrag till svenska hästar nästa söndag när Finlandia Ajo körs. 15.000 kronor per häst i grundbidrag, 5.000 till om hästen blir oplacerad och dessutom fri logi för hästskötare och tränare.

Publicerad:

Den finska huvudstadsbanan Vermo gör alltså sitt bästa för att förmå svenska tränare att starta hästar på Vermo i ”sidoloppen” till Finlandia Ajo istället för att anmäla till Åbys V75-dag på lördag med Kunga- och Drottningpokalen.

För att bekosta (båt)resan till Helsingfors får varje svensk gästhäst alltså 15.000 kronor i grundplåt, oavsett om hästen tar en prisplacering eller inte. De 15.000 kronorna går till hästens tränare. Skulle det bli en nolla i resultatraden plussas 5.000 resebidragskronor ytterligare till de andra 15.000 och de 5.000 kronorna får hästägaren. Det är alltså 20.000 kronor i ”garantipeng” för att vara med på Vermo.

Det finns dock en liten hake med denna generositet. I de flesta sidoloppen är endast fyra av de tolv startplatserna öppna för utländska hästar. Åtta platser går till finska hästar som kvalat in till de här V75-finalloppen.

Tre lopp körs som är helt öppna: ett treåringslopp, ett fyraåringslopp och ett ”svenskt” bronsdivisivionsförsök som ingår i meetinget med final Elitloppshelgen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.