Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Generaalen" flög fram

Foto: Micke Gustafsson
Generaal Bianco. Foto: Micke Gustafsson

Halvvarvet kvar såg läget hopplöst ut för Peter Untersteiners Generaal Bianco, men efter en avslutning från den vassare skolan passerade ekipaget mållinjen som etta.

Publicerad:

Peter Untersteiners Generaal Bianco (e. Ufo Kievitshof) hamnade i sjätte ytter inledningsvis och dryga halvvarvet kvar till mål hade man mycket mark fram till ledande Trinity Lux. Wilhelm Paals häst satt i spets tidigt och höll uppe tempot, första varvet passerades efter snabba 1.12,5.

Trinity Lux hade ett klart grepp om händelserna runt sista sväng, men Peter Untersteiner kastade loss med Generaal  Bianco i vida spår sista 300 meterna och efter en ryslig avslutning fångade man in ledaren i god tid innan mål. Generaal Bianco, som bjöd på flera fina insatser under 2017, årsdebuterade på bästa vis när han kom i mål på 1.13,0a/2140 meter.

Efter målgång var Peter Untersteiner av förståeliga skäl mycket nöjd.
– Jag kände att det var en mil fram 500 meter från mål. Det hade gått fort första varvet och det var jag nöjd med, men jag fick dålig hjälp av mina ryggar och tappade fart. Han visade många gånger ifjol att när man kör honom snällt och sparar speeden så levererar han. Det är så härligt när hästarna går hela vägen in i mål, sade Peter Untersteiner.

Lördagens seger var den tionde i karriärens 24:e start för Generaal Bianco.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.