Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Generaalen tar klivet upp: "Ingenting gratis"

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Generaal Bianco och Peter Untersteiner. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Han har inlett året obesegrad – nu är Generaal Bianco en guldhäst.

Publicerad:

Generaal Bianco (e. Ufo Kievitshof) lyckades försvara sitt innerspår tillsammans med tränare Peter Untersteiner i silverfinalen. Därifrån avverkade man det första varvet på kilometertiden 1.12,2. När mållinjen skars visade klockan 1.11,8a/2140 meter och då hade ingen lyckats ta sig förbi.
– Jag var lite bekymrad över utgångsläget, men han är även snabb i den änden. Jag tror fortfarande att han är allra bäst bakifrån sade Peter Untersteiner.
– Det blev tufft i dag och han fick ingenting gratis, och han blev också lite vinglig till slut. Jag hann bli lite orolig, men det blev väl en längd till slut.

Tvåa i mål blev en mycket duktig Heartbreaker V.S. som gjorde jobbet utvändigt om vinnaren. Generaal Bianco är fortsatt obesegrad i år och dagens förstapris på 300 000 knuffar upp valacken i högsta klassen. 
– Nu är han uppe i guld och kommer att få möta tuffare kamrater. Får han ligga på rulle går han nog med rätt många sällskap.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.