Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gimpanzee besegrade Greenshoe

Foto: Woodbine Communications/Hambletonian Society
Gimpanzee håller undan för stallkamraten Greenshoe. Foto: Woodbine Communications/Hambletonian Society

Det blev seger för Marcus Melander i Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker. Men inte med storfavoriten Greenshoe. Den här gången fick Gimpanzee revansch på stallkamraten.

Publicerad:

Gimpanzee (e. Chapter Seven) har stått i skuggan av Greenshoe i år, men i säsongens sista stora slag var det han som var först i mål. Efter halva loppet bytte David Miller fjärde inner mot dödens och körde fram Gimpanzee utvändigt om ledande Forbidden Trade.

En kurva senare hade Marcus Melanders häst greppet – med gott om krafter sparade dessutom. Då hjälpte det inte att stallkamraten Greenshoe avslutade sista fjärdedelen efter 1.04,6. Storfavoriten hann inte i kapp Gimpanzee som vann på 1.10 blankt i det kanadensiska ovädret.
– Det hade inte varit några problem om det var snöstorm och minus 20. Han är en fantastisk häst, sade Melander sedan Gimpanzee lagt ännu en storseger till meritlistan.
– Han har tävlat bra hela året. Vunnit Yonkers Trot, New York Sire Stakes-finalen, Empire Breeders Classic och varit trea i Hambot. Det är svårt att göra det bättre än vad han har gjort.

Lördagens seger var värd 250.000 dollar och Gimpanzee, som är uppfödd av Stefan Balazsi, har därmed sprungit in nästan 1,7 miljoner dollar. Han ägs av Lennart Ågren och Anders Ström och den senare fick även han mikrofonen i vinnarcirkeln.
– Gimpanzee förtjänade verkligen den här seger. Vilket annat år som helst hade han varit etta i kullen. Han har ett hjärta av guld och jag är väldigt stolt över honom, sade Ström.

Greenshoes starka avslutning räckte till en andraplats närmast före Åke Svanstedts Soul Strong. Övriga "svenska" hästar blev utan pengar, så även hambovinnaren Forbidden Trade som tröttnade i spets.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.