Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gimpanzee gick på knock

Foto: Skärmdump Yonkers youtube-konto.
Gimpanzee gav aldrig konkurrenterna en chans i Yonkers Trot på lördagskvällen lokal tid. Foto: Skärmdump Yonkers youtube-konto.

Gimpanzee var bara bäst i Yonkers Trot. Marcus Melanders skjutare tog tidigt hand om ledningen och dundrade undan i läcker stil på nya löpningsrekordet 1.10,6a/1609 meter. 
– Ett fantastiskt lopp att vinna, sa Marcus Melander efter storloppssegern på Yonkers Raceway.

Publicerad:

Yonkers Trot utgör det andra benet i Triple Crown och samlade åtta startande, däribland årets Hambletonian-vinnare Forbidden Trade. Men han fick liksom övriga spela statistrollen denna kväll när Gimpanzee bjöd på en storstilad show tillsammans med Brian Sears. 

Duon hamnade inledningsvis i rygg på ledaren Sheena's Boy, men Sears vilade inte på hanen länge och efter 400 meter satt Gimpanzee i spets. En bit längre bak fick Forbidden Trade tredje invändigt när Soul Strong slog på en galopp efter 600 meter. 

Positionerna var oförändrade till drygt 500 meter till mål, när Bob McClure vred på i andraspår med Forbidden Trade. Ekipaget försökte närma sig sig ledaren in mot slutsvängen, men då lade Sears in överväxeln med Gimpanzee som omedelbart drygade ut sin ledning. 

In mot upploppet fanns där bara en häst på banan och Sears satt blickstilla i sulkyn när Gimpanzee dundrade undan i obekymrad stil på 1.10,6a/1609 meter på nytt löpningsrekord och banrekord för treåringar.
– Det är ett fantastiskt lopp att vinna och jag tror inte att det finns en bättre treåring på 800-metersbana. Han är som en motorcykel i svängarna och han vann väldigt lätt, sa Marcus Melander i vinnarcirkeln efter segern som var värd 250.000 dollar.

Gimpanzee (e. Chapter Seven) har nu 14 segrar på 16 starter med över 1,1 miljoner dollar insprunget på kontot.

Forbidden Trade fullföljde bra som tvåa på 1.11,1 före Åke Svanstedts Soul Strong som kom tillbaka starkt efter sin galopp med Dexter Dunn i sulkyn. 

Svanstedt slog till igen

I fjol vann Åke Svanstedts Hudson Filly Trot för treåriga ston med Plunge Blue Chip och i år var det dags igen, nu med Golden Tricks (e. Trixton) som lotsades fram av Andy Miller. Ekipaget följde med i rygg på ledaren tillika favoriten Quincy Blue Chip och in på upploppet fick Golden Tricks full anfallsorder. Med en strålande spurt lyckades hon sätta nosen först på målfotot före Quincy Blue Chip och segertiden blev 1.12,1a/1609 meter.  Den samlade prissumman i loppet var 124.334 dollar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.