Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gingras klar för kusk-VM

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Yannick Gingras kommer till Sverige nästa år. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Kusk-VM avgörs i Sverige nästa år och nu står det klart vem som representerar USA.

Publicerad:

Valet föll på landets vinstrikaste kusk de senaste åren – Yannick Gingras. Denne tvekade inte när frågan ställdes, skriver United States Trotting Association.
– Det är en stor ära att bli tillfrågad. Det är bara en som kan representera USA och jag är väldigt ödmjuk och stolt, säger Gingras till USTA.

39-årige Gingras är född i kanadensiska Québec, men bor sedan länge i USA. Han har kört in över 150 miljoner dollar och i Sverige har han bland annat suttit bakom Maven i Elitloppet och vunnit Fyraåringseliten med Jimmy Takters Pinkman.

Nu får han återigen uppleva Sverige under samma årstid. Kusk-VM avgörs nämligen i slutet av maj i samband med att världskonferensen hålls i Sverige. Vilken bana som står för värd för mästerskapet har inte presenterats.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.