Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glädjebesked för Lannem Silje

Foto: Rolf Henning Pedersen
Foto: Rolf Henning Pedersen

Problem med höger bakben satte stopp för Lannem Siljes medverkan i Moe Odins äreslopp. På måndagen besökte stjärnstoet veterinären.

Publicerad:

Tränaren och ägaren, Ola M Skrugstad, befarade att Lannem Silje drabbats av någon form av gaffelbandsskada, men så var inte fallet, skriver TGN. Åkomman var av det lindrigare slaget och hästen kan snart vara tillbaka på tävlingsbanan igen.
– Det gick bättre än förväntat. Det är utslagen på huden som är värst. På knät var det dock väldigt lite, men hon blev behandlad med 14 dagars karenstid, säger tränaren och ägaren, Ola M Skrugstad, till den norska tidningen.
– Hon kommer att stå med omslag på nätterna tills hon är bra igen, men jag räknar med att det inte ska ta så lång tid. Det är nästan så att hon hade kunnat starta på lördag.

Det var under ett snabbjobb på Biri i torsdags som kusken Tor Wollebaek upptäckte att allt inte stod rätt till med Lannem Silje. Ola M Skrugstad tog då det säkra för det osäkra och skrinlade planerna på en start i Moe Odins äreslopp som körs på Klosterskogen på lördag. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.