Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glänste efter missen: "Var smått imponerande"

Foto: MARTIN LANGELS/TR BILD
Stefan Söderkvist. Foto: MARTIN LANGELS/TR BILD

Hon blev tvångsstruken från Oaks – men i går fick Fanny Chenal visa upp sig i Mantorp.
– Det fanns mer att plocka ut där, säger Stefan Söderkvist.

Publicerad:

Travronden har tidigare skrivit om hur Fanny Chenal (e. Love You) ströks från sit uttagningslopp till Oaks efter att en miss hade upptäckts. Ägarna till Fanny Chenal hade inte betalat den sista insatsen. Istället hittade tränaren Björn Goop ett nytt lopp på Mantorp mot kullkamrater. Då var det både ston och hingstar.
Stefan Söderkvist fick chansen att köra hästen för första gången och ekipaget satt utvändigt om favoriten Farlander Am varvet från mål. Sedan vann hon säkert på 1.14,6/2140 meter.
– Det var smått imponerande… Hon var rejäl och visade bra styrka, säger segerkusken dagen efter.
Söderkvist såg till att hålla inne Ninepoints Yankee i rygg.
– Det fanns mer att plocka ut där, det var inte slut.
Hur långt kan hon räcka?
– Hon kändes riktigt bra och hon duger nog rätt långt. Det känns ju så i alla fall. Men jag har väl lite för lite på fötterna för att säga för mycket.

Tränare Goop följde loppet på avstånd då han för dagen befinner sig i Frankrike för att köra uttagningar till Europaderbyt.
– Hon var duktig och vi får väl se vad det blir. Vi hoppas att hon ska utvecklas för det finns mycket kvar känner vi. Hon är en stor häst efter Love You och vi tror att det kan bli ännu bättre nästa år. Vi hade ju anmält henne till Oaks, men tyvärr hade den sista insatsen missats och hon var inte berättigad till att starta, säger Björn Goop. 
Hon hade väl inte gjort bort sig där?
– Det vet man ju inte. hon har ju ingen rutig än så länge. Här hemma hade hon gjort tre starter innan. Med tiden tror jag att hon kan bli bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.