Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glimrande Diamanten årets Sprintermästare

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Segertrion! Tränaren Robert Bergh, Diamanten, och kusken Christoffer Eriksson. Segern i Sprintermästaren var värd 100.000 euro. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Han kom som en kung och lämnar som en mästare. Robert Berghs Diamanten visade återigen vem som regerar bland fyraåringarna och tog hem finalen av Sprintermästaren före stallkamraten Muscle Hustle efter en härlig upploppsduell. Detta på tiden 1.10,0a/1.609 meter med Christoffer Eriksson i sulkyn.

Publicerad:

Det var stall Robert Bergh från början till slut i årets upplaga av Sprintermästaren. Muscle Hustle med tränaren själv i sulkyn öppnade visslande snabbt från start och tog hand om spets lekande lätt. Första 200 i 03-tempo innan ekipaget dämpade till 08,8 första 500.

Christoffer Eriksson satt samtidigt i andra utvändigt med Diamanten i rygg på Gandhi Boko, men valde att köra framåt och nådde dödens med 950 kvar. 
– Vi kom iväg rätt så bra men det var andra som var snabbare framför. När tempot sjönk var det läge för mig att glida fram, jag såg att jag hade Ludde i rygg och tänkte att jag inte skulle bjuda honom på den draghjälpen, sa Christoffer Eriksson. 

Varvet gick via 1.10,7 och med 600 kvar försökte Rajesh Face i tredjespår. Men det gick lite för snabbt där framme och det skulle bli en ren duell mellan Berghs stjärnor. Sida vid sida bjöds publiken på en rafflande avslutning och med 50 kvar kopplade Diamanten det definitiva segergreppet. 
– Det kändes som att vi avgjorde ganska enkelt, han slappnade dock av lite för mycket efter att ha kopplat greppet och jag fick hålla honom sällskap in på linjen, sa Christoffer Eriksson som nu vunnit både Kungapokalen och Sprintermästaren med Diamanten. 

För Robert Bergh var det blandade känslor efter målgång, men mestadels glädje givetvis.
– Det var svårt att ta in 150 kvar, att man skulle bli förlorare men ändå vinnare på ett annat sätt. Båda gjorde fantastiska prestationer och det var kul att de fick upp om det. 
– Jag hade dock gärna släppt ledningen till Christoffer och avgjort med 150 kvar. Han skulle låtit mig vinna, skrattade Robert Bergh som tog sin tredje titel i Sprintermästaren. 

Electric Light spurtade bra i skymundan till tredjeplatsen efter en resa i tredje invändigt och fritt i utgången av sista sväng. Berghs tredje häst i finalen, Mindyourvalue W.F, sköt till bra över upploppet till fjärdeplatsen efter startgalopp och invändig resa. Paul the Apostle tröttnade från rygg ledaren och fick nöja sig med en femteplats, före Makethemark som avslutade godkänt och Rajesh Face. 

Diamanten (e. Adrian Chip) som även vann sitt försök under kvällen har nu 15 segrar på 21 starter i karriären med över fyra miljoner intjänat. 

Texten uppdateras

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.