Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Trustworthy plockade ned allt

Foto: Leif Norberg/ALN
Global Trustworthy avgjorde den sista biten för Jorma Kontio. Foto: Leif Norberg/ALN

Magic Gwin och Diamanten körde friskt om täten. Där bakom gottade sig Jorma Kontio och Global Trustworthy och ekipaget kopplade ett säkert grepp kort innan linjen.

Publicerad:

Global Trustworthy (e. Muscle Hill) fick ett perfekt lopp i andra utvändigt i rygg på Diamanten och när upploppet nalkades sluggade sig fyraåringen förbi kort innan mål. Loppet kördes i tufft tempo där Kaj Widell valde att svara ledningen med Magic Gwin när Christoffer Eriksson ställde frågan med Diamanten tidigt och första varvet gick efter snabba 1.11,6. In på upploppet var det många ekipage med chans, men Jorma Kontio hade sparat mest spurtkrut i Global Trustworthy som kopplade grepp kort innan mål.
– Hästen är väldigt fin och formen är påväg uppåt. Nu är siktet inställt på derbyt och vi hoppas att han ska vara riktigt bra där, sade Jorma Kontio.

 Timo Nurmos tränar Global Trustworthy som kom i mål på 1.11,8a/2.140 meter. Hästen har vunnit sex av sina nio starter på tävlingsbanan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.