Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gocciadoro: "Nu siktar vi på italienska derbyt"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Alessandro Gocciadoro visade upp sin treåring Acciaio i en härlig författning i Breeders Course-finalen.
Med Örjan Kihlström i sulkyn kunde han enkelt springa hem segerchecken på 600.000 kronor.

Publicerad:

Örjan Kihlström valde att inte vara med i startrusningen med Acciaio (e. Love You) i Premio Going Kronos 2019, tillika andra finalen i Breeders Course för treåringar.

Det var i stället Erik Adielsson bakom Muscle Valky (e. Muscle Hill) och Björn Goop med Amelie Grif (e. Varenne) som stred om den positionen. När så Goop avgjort spetsstriden körde Örjan Kihlström till och efter 500 meter satt Acciaio i ledningen.

Sedan blev han kvar där även om Ubiquarian Face (e. Joke Face) med Adrian Kolgjini såg ut att kunna gå i närkamp
– Adrians häst utmanade in på upploppet, men min svarade bra då jag ryckte tussarna. Det är en stor häst som det driver bra för, sa en nöjd Örjan Kihlström.

"Blev mycket snabbare av det"

Tränaren Alessandro Gocciadoro, som själv blev trea i loppet med Arden Wise As, var nöjd sedan Acciaio travat 1.11,2 över 1640 meter efter 1.10,7 sista 500 meterna.
– Vi ryckte skorna för första gången och han blev mycket snabbare av det. Nu siktar vi mot det italienska derbyt, sa Alessandro Gocciadoro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.