Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gocciadoro tillbaka i Sverige

Foto: Mikael Wikner/TR Bild
Alessandro Gocciadoro skördade stora framgångar i Sverige förra året. Snart är italienaren tillbaka på Solvalla. Foto: Mikael Wikner/TR Bild

14 segrar på svensk mark i fjol – och snart är Alessandro Gocciadoro tillbaka. Italienaren har anmält en handfull hästar till lopp på Solvalla nästa vecka, men först väntar en klassisk löpning på hemmaplan.

Publicerad:

Förra månaden berättade Gocciadoros sambo, Sinead Sernicoli, om planerna på en ny Sverigeturné. Till en början kommer stallet med omkring 15 hästar och först ut att starta är två femåringar som går ut på Solvalla på tisdag.

Visa As besökte Sverige redan i fjol och vann två av tre starter. Nu går hon ut i ett stolopp med tränaren själv i sulkyn. Gocciadoro kör även sin andra häst, Vicario, som kommer till Solvalla med sex raka segrar. Senaste starten gjordes i fredags då hingsten vann på 1.11,5 över kort distans i Milano.

Derbyvinnare mot Rödluvan?

Det körs lopp på Solvalla även på onsdagen och till de tävlingarna har Gocciadoro anmält tre hästar: treåriga Asia samt femåringarna Valchiria O.P. och Vincero' Gar. Stoet Valchiria O.P. vann det italienska derbyt 2017 och har sprungit in motsvarande 4,8 miljoner svenska kronor. Nu är hon anmäld till samma lopp som bland andra Conrads Rödluva.

Sverigebekanting jagar storseger i Turin

Innan resan till Sverige är Gocciadoro i hetluften hemma i Italien. Då körs nämligen Gran Premio Città di Torino i Turin. 

Loppet är öppet för fyraåriga hästar och Gocciadoro vann fjolårets upplaga med Vitruvio. Den här gången har han fyra hästar till start: derbyvinnaren Zlatan, Zakk Wise, Ze' Maria samt Zidane Grif. Gocciadoro kör själv den sistnämnde som lottats till spår tio bakom bilen. Förstapriset uppgår till 31.280 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.