Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop: "Allt är bara väldigt tragiskt"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Björn Goop har kört flera av Fabrice Souloys hästar. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

En av Sveriges mest framträdande kuskar, Björn Goop, har kört både Your Highness och Un Mec d'Heripre till segrar i storlopp under året. Travronden får tag i Björn som är på väg ned till Vincennes för att köra ett flertal hästar under helgen.

Publicerad:

Your Highness vann både Olympiatravet och Oslo Grand Prix med Björn Goop i sulkyn. Han körde även Un Mec d'Heripre till seger i Åby Stora Pris så sent om i augusti månad. Un Mec d'Heripre besegrade Propulsion i ett skiljeheat på en regntung Åbybana. Nu kommenterar Färjestadtränaren de positiva A-proverna på dessa hästar.
– Det finns inte så mycket att säga om detta. Allt är bara väldigt tragiskt, säger Björn Goop.

När fick du reda på att hästarna testat positivt?
– Igår kväll fick jag veta att det stått på nätet. Det gjorde mig jätteledsen så klart.

Hur kommer du att göra i framtiden med eventuella uppsittningar på Souloys hästar?
– Jag har inte tänkt så mycket på det. Det är upp till förbunden att hantera ärendet vidare, men jag har som sagt inte hunnit tänka på det än.

Your Highness var först anmäld till ett lopp på Vincennes i morgon, lördag, tillsammans med kusken Björn Goop, men efter fredagens nyheter kom också beskedet att tränaren Fabrice Souloy stängs av även i Frankrike.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.