Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop årets kusk: ”Största beviset man kan få”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Björn Goop fick över hälften av rösterna i Kategorien Årets kusk.

Publicerad:

Segern med Readly Express i Prix d’Amérique ekande över hela fjolåret och när det skulle summeras på Hästgalan så räckte det hela vägen till en ny seger för Björn Goop. Den här gången som Årets kusk.
– Det är stort, det är jättestort att få vara Årets kusk – det slår högt. Bara att få vara nominerad är stort. Det är det största beviset man kan få av journalisterna på att man har varit väldigt duktig, sade Goop i segerintervjun.

Förutom segern i Prix d’Amérique blev det ytterligare 210 segrar som kusk förra året och Goop körde in över 46 miljoner kronor med en segerprocent på 18. Under året gick han också om pappa Olle som den segerrikaste kusken från Sverige genom tiderna.
– Det var lite dubbla känslor. Jag var väldigt glad och stolt, men samtidigt slog jag av min egen far. Men han var också glad för samma sak. Vi har jobbat tillsammans och haft så mycket kul tillsammans.

Övriga nominerade i kategorin Årets kusk var Örjan Kihlström, Carl Johan Jepson och Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.