Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop derbyvinnare på Lunden: "Det är stort"

Foto: BURT SEEGER/TR BILD
Björn Goop oh Steen Juul. Foto: BURT SEEGER/TR BILD

Björn Goop stod för styrningen och Chock Nock visade styrka.
Då kunde Steen Juul fira derbyseger.
– Hästen var fantastiskt duktig, säger Björn Goop.

Publicerad:

Att det skulle bli svenskt segerjubel i det danska derbyt var ingen överraskning. Många hade nog redan ställt sig in på det när Johan Untersteiner hittade till ledningen med favoriten Cuba Libre Ice. När han fick utvändigt sällskap av Chock Nock (e. S.J.’s Photo) var han chanslös. Steen Juuls häst kopplade grepp om ledaren redan i slutsvängen och när upploppet kom hade han styrka att svara en starkt spurtande Cool Shadow och Jeppe Juel.
– Hästen gick i dödens senast och trivdes inte så bra där. I det här loppet gick det så extremt sakta så jag var tvungen att gå fram med honom för att ha en chans på topplaceringarna. Sedan var hästen fantastiskt duktig, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.
– Jeppes häst kom snabbt på upploppet och när det var 40 meter kvar då sträckte min häst på sig och visade mod och styrka när han vägrade släppa någon förbi sig.

Förstapriset var 605 000 danska kronor. Invändigt om toppduon spurtade Ken Ecces Confidence till tredjeplatsen. Johan Untersteiners Cuba Libre Ice fick nöja sig med en femteplats.
– Nu är jag jätteglad. Det är stort att vara här bland så mycket folk och kärlek till sporten. Sådan inlevelse i loppen från publiken har jag inte upplevt så många gånger, sade Goop.
Chock Nock vann på 1.15,1a/3000 meter.

Juul bakom nästa derbysegrare?

Dessförinnan hade Steen Juul redan visat upp en ny talang i form av treårige Staro Mcmillan som bjöd på en svettig insats från dödens. Den Sören Kolberg-tränade Raja Mirchi-sonens segertid blev fina 1.13,5a/2000 meter. Bandit Brick gjorde inte någon besviken när han var totalt överlägsen över tre varv i V75-inledningen med tränare Juul i sulkyn. 

Mer svenskjubel hade det också varit. Helena Burmans Dolan Spring tog andra raka efter ett långt skadeuppehåll. Tillsammans med Stefan Söderkvist kunde han spurta till en knapp målfotoseger mot en duktig Wingait Erik och Stefan Persson.
– Det var starkt gjort och det är en högkapabel häst som har varit skadedrabbad. Det är imponerande, sade Stefan Söderkvist i vinnarcirkeln.

Peter Untersteiner lyckades trycka sig till ledningen med Justice Ås i sprinterloppet. Väl där ryckte ekipaget vid utgången av sista sväng och höll undan till seger.
– Han stod på tur för att vinna. När vi kom till ledningen var mycket vunnet, sade Peter Untersteiner i vinnarcirkeln.

Derby Consolation gick till Knud Mönster och Michael Thorup-tränade Casino Gardenia efter en fin svepning vid ingången av slutsvängen. 
Rene Jonassen och Cody S vann trots ett lopp utvändigt om ledaren.

Rätt V75-rad: 9–9–2–3–7–6–12

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.