Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop dominerar på Axevalla – fjärde segern: "Rullar på bra"

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Grandfather Bill och Björn Goop. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Björn Goop hade stor show – dubbelsegrare efter två V75-lopp. 

Publicerad:

Utan några som helst problem kunde Björn Goop hitta till ledningen med Grandfather Bill (e. Cantab Hall) i bronsförsöket. Så var det inte för springspårskollegan Peter Untersteiner och hans favorit Randemar R.D., som krånglade från start och hamnade sist direkt.
Då kunde Björn Goop inleda första 500 meterna på 1.18,0.  Peter Untersteiner kom fram utvändigt om ledaren strax därpå, men det hjälpte inte. Favoriten var tidigt slagen och istället kunde Grandfather Bill skaffa sig ett par längder inför upploppet och sedan släppte han aldrig segergreppet.
– Han var inte så tidig, men vi hade tålmodiga ägare och nu kommer det istället, sade Björn Goop om sin femårige valack.
Segertiden blev 1.13,6/2140 meter.

Sedan var det dags igen i loppet därpå. Då hittade han rätt väg med David Persson-tränade Emmylou (e. Orlando Vici). När luckan kom på upploppet kunde hästen enkelt spurta förbi en duktig Hevin Boko.
– Det rullar på bra, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.
David Perssons hemmahäst travade 1.13,5/2140 meter. 

Det innebar att Björn Goop inledde tävlingsdagen med att vinna fyra av sex lopp. Redan under V4-omgången lyckades han nämligen bli dubbelsegrare bakom Fredrik Wallins Loser On Loser och egentränade Guillaume Boko.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.