Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop: "En fantastisk häst"

Foto: Matilda Öhrman
Björn Goop återförenas med Readly Express på söndag. Foto: Matilda Öhrman

På söndag kör Björn Goop Readly Express för första gången sedan segern i Prix d'Amérique. För Travronden berättar Goop nu om kommande vintern i Frankrike, framtiden med Dreammoko och den omskrivna avstängningen som skjutits upp.

Publicerad:

I vintras fick Björn Goop chansen bakom Readly Express vid tre tillfällen. Det slutade med seger i ett av världens största travlopp, Prix d'Amérique, i januari. På söndag återförenas duon igen efter knappt åtta månader – detta i finalen av Trotting Masters som avgörs i Östersund.
– Han är en fantastisk häst att köra och jag är så klart jätteglad att få köra honom i lopp igen. Det kommer bli spännande även om jag inte hunnit tänka så mycket på loppet ännu. Det är fina hästar med, så klart. Propulsion är alltid tuff och han och Readly Express har haft ett par tuffa matcher. Nu hoppas vi på revansch från mötet i Åby Stora Pris, säger Björn Goop.

Under Readly Express senaste Frankrikeäventyr stod Readly Express uppstallad hos Björn Goop i Normandie. Planen kommande vinter är att kopiera det upplägget.
– Ja, det har vi kommit överens om. Kretsen kring hästen har förhoppningar om att göra om bragden från i år. Det var en helt fantastisk upplevelse, men vi har inte planerat något mer än så överhuvudtaget. Det är Rolf och Timo som bestämmer fullt ut.

Med i Trotting Masters-finalen är också Richard Westerinks Dreammoko. Hästen har stått uppstallad hos Goop i Kil de senaste veckorna, men snart är det kapitlet över för denna gång.
– Han har varit hos oss på Lökene i ett par veckor där de hyrt in sig. Dreammoko hade inte många lopp i Frankrike och därför ville de vara här och starta honom ett par gånger. Det sista jag hörde var att han kommer att åka hem igen efter söndagen. De har reserverat en plats på flyget hem från Östersund. Han har sett fin ut under de veckor som han varit här och gjort det bra när han tuggat på i sandbanan.

Det såg ett tag ut som att Björn Goop skulle missa både finalen av Trotting Masters och kvalen till Kriteriet och Oaks. En drivningsförseelse under derbyhelgen gjorde att han ådrog sig en avstängning. Goop överklagade dock så sent som i fredags vilket har gjort att Svensk Travsport beslutat om att se över ärendet på nytt. Något som i sin tur leder till att en eventuell avstängning skjuts upp och att Goop är fri att tävla i Östersund och på Solvalla.
– Jag visste först inte att det gick att överklaga drivningsförseelser på det sättet. Det kommer ju nya grejer hela tiden. När jag såg att Adrian Kolgjini överklagat skyndade jag mig att snabbt göra det också. Överdomstolen tar inte upp ett ärende på nytt om de inte tycker att den som överklagar har en stark anledning vilket de i mitt fall bedömt att jag har.

Beslut kring Björn Goops avstängning väntas komma i nästa vecka.
– Jag sa att jag ville att de skulle ta upp det så fort som möjligt. Jag fick först beskedet att det skulle göras nu på onsdag, men det har skjutits upp till nästa vecka på grund av sjukdom hos ST.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.