Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop-häst trea i fransk debut

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Norska årgångstoppen Diadora B.R., tränad av Björn Goop, knep tredjepriset i sin första start på fransk mark.

Publicerad:
Daniel Parling fick åka till Bordeaux med Ken Warkentin-dottern Diadora B.R., när denna skulle göra sin första start i Frankrike. Ifjol vann hon stoavdelningen i Jarlsberg Grand Prix (motsvarar svenska Stosprintern) och var trea i Stoderbyt efter att som treåring ha vunnit stoavdelningen av Prinsessan Märtha Louise pokallopp och slutat tvåa i både Stokriteriet och Oaks.
 
Diadora B.R. hamnade illa till från början och fann sig när fältet formerat sig sitta i femte-sjätte invändigt. När Diadora B.R. kom loss i utgången av sista sväng bet spurten bra hela vägen in i mål och hon knep på mållinjen tredjeplatsen på 1.14,6/2.650 meter, värd 5.600 euro.
 
Segrande Brissac (e. Ni Ho Ped d´Ombree) satt tidigt i spets och hela vägen på 1.13,9/2.650. Brissac är en segermaskin, det här var femte raka och elfte segern i 16:e starten. Tränaren och kusken heter Jean Alain Eliphe. Förstapriset var 18.000 euro.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.