Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop kör Readly Express

Foto: MATILDA ÖHRMAN/TRAVRONDEN
Foto: MATILDA ÖHRMAN/TRAVRONDEN

Readly Express jagar plats till Prix d'Amérique i Prix Tenor de Baune på julafton - och han gör det tillsammans med Björn Goop som kör femåringen för andra gången i karriären.

Publicerad:

I 20 av 22 starter har Jorma Kontio kört Readly Express med stor framgång, men när femåringen jagar en biljett till Prix d'Amérique i julaftons Prix Tenor de Baune på Vincennes får han stå åt sidan. Det står nämligen klart att det blir Björn Goop som får chansen bakom Timo Nurmos häst.
– Timo har fattat beslutet att det blir Björn Goop som kör Readly Express på julafton, men vi vill verkligen poängtera att vi inte har något som helst negativt att säga om Jorma. Han har gjort det väldigt bra, men det är någon eller några faktorer sammantaget som gjorde att valet föll på Björn den här gången, säger hästens delägare Rolf Andersson.

En högintressant månad väntar för kretsen kring Readly Express. Förutom Prix Tenor de Baune har han också chansen att kvala in till Prix d'Amérique i lopp på nyårsafton samt 14 januari.
– Det är fantastiskt att vara med som delägare i en häst som nämns i sammanhangen att kunna kvala in till Prix d'Amérique. Det måste ses som en dröm för hur många hästägare som helst. Vi har varit delägare i drygt 150 hästar sedan 1970-talet och han är den bästa följd av Chelsea Boko.

Har ni delägare haft något att säga till om i frågan och matchningen av hästen?
– Timo har frihet under ansvar att sköta allt kring hästen. Han har vunnit Kriteriet, dubbla derbyn och Jubileumspokalen med hästen och även haft fina framgångar med Chelsea Boko. Det finns ingen anledning för oss att lägga oss i någonting.

Hur lyder den senaste rapporten kring Readly Express?
– Den senaste rapporten från Timo är att hästen känns bra och är fin i träningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.