Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop mot storsegrar?

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Amelie Grif jagar storseger för Björn Goop i Italien. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Björn Goop flyger till Neapel i dag för att köra tre större löpningar.

Publicerad:

I går var det Vincennes som gällde för Björn Goop och han åkte därifrån med bland annat en andraplats (Ethien du Vivier) och ett tredjepris (Super Nice). I dag ”sviker” han Paris-banan för att istället bege sig till Agnano-banan utanför Neapel. Han kör egentränade Amelie Grif (e. Varenne) i den italienska motsvarigheten till Svensk Uppfödningslöpning (Gran Premio Allevamento, grupp I). Förstapriset här är hela 184.000 euro. Amelie Grif var tvåa i försöksloppet i Modena och vann som bekant tidigare i år Breeders Course-finalen för tvååringar på Jägersro. I det här loppet startar även Johan Sjöstrand-uppfödde Axl Rose (e. Love You), som hittills tagit fyra segrar på fem starter.

Björn är också med i stoavdelningen av Gran Premio Allevamento (grupp II), där han sitter upp bakom Erik Bondo-tränade All Wise As (e. Varenne). Här är förstapriset 36.800 euro. Samma vinstsumma är det i stoloppet Gran Premio Royal Mares (grupp II), där han får låna Super Star Reaf (e. Varenne) av Alessandro Gocciadoro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.