Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop: "Mycket känslor"

Foto: Thomas Blomqvist
Björn Goop. Foto: Thomas Blomqvist

Ett dygn har gått sedan Björn Goop tog hem Prix d'Amérique med Readly Express. En stor seger för Goop som visade mycket känslor efteråt.
– Det har varit en stor press, även om det inte påverkar mig under loppet, säger han.

Publicerad:

Timo Nurmos-tränade Readly Express kontrade ut Bold Eagle över Vincennes upplopp och blev den första svenska hästen att vinna Prix d'Amérique sedan Maharajah gjorde det 2014. Kretsen kring Ready Cash-sonen valde att satsa på Björn Goop i sulkyn. Något som skulle visa sig vara en fullträff även om uppladdningen för "BG" knappast var optimal.
– Under lördagskvällen låg jag sängliggandes med frossa. Det blev bättre till söndagen, men det är ändå inte det uppladdningen man vill ha inför ett sådant här lopp, säger Björn Goop.

Firandet för Björn Goop blev lugnt. Redan på måndagen var han på Vincennes igen för nya lopp och vann med nyförvärvet Portland.
– Jag var trött efter Prix d'Amérique. Det är mycket press och mycket vänner och journalister som vill prata. Jag försöker hela tiden att behandla alla med stor respekt. Även om alla är positiva tar det en del krafter. Efter segern firade jag med mina närmsta vänner på en italiensk restaurang här i Paris. 

Prix d'Amérique var Björn Goops sjunde seger på Vincennes under 2018. Segern med Portland den åttonde i ordningen. Att Goop fått en fantastisk start i Frankrike i år är inget att diskutera. Någon plan på att bosätta sig i Frankrike året runt finns dock inte.
– Det är kul att det går bra och det krävs för att man ska kunna fortsätta med det här, men jag kommer att vara hemma också. Under våren, sommaren och hösten kommer jag att vara mycket i Sverige. Nu under vintern känner jag att det passar jäkligt bra att tävla med mina hästar härnere.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.