Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop selar ut intressant årsdebutant

Foto: Hanold/ALN
Mellby Dashing vid förra årets första start under elitloppsfredagen, då det blev seger direkt. Foto: Hanold/ALN

Dagens lunchtävlingar körs på Färjestad och hemmatränaren Björn Goop har två heta bud i V4-omgången. Särskilt intressant att följa blir Mellby Dashing (V4-1) som gör årsdebut efter några månaders uppehåll.
- Hon ser ut att ha lagt på sig lite muskler i vinter, säger Anton Sverre i Stall Goop.

Publicerad:

Kyril Hanover-dottern Mellby Dashing har haft lite "vinna eller försvinna"-tendenser under karriären. På tjugo starter har hon tagit nio segrar medan hon aldrig blivit tvåa eller trea. I dag väntar årsdebut för femåringen och det kan bli allt eller inget även denna gång. 
– Hon har tränat jättefint i vinter och ser ut att ha lagt på sig lite muskler. Det ser allmänt bra ut och vi tror att hon ska göra en bra prestation direkt. Nu har hon dock inte tävlat på fyra månader och vi får hoppas att hon inte blir överladdad här, det finns viss risk att hon felar bakom bilen så fall, säger Anton Sverre. 

Mellby Dashing, som körs av sin tränare, har innerspår bakom bilen i ett sprinterlopp med ett litet fält om sju hästar. 
– Vid laddning är hon väldigt snabb ut, men det är ju frågan om man vågar det. Annars kan det nog lösa sig ändå. Formen är inte på topp redan och det är inte bara att gå ut och vinna det här loppet, men hon har givetvis kapacitet för att lösa uppgiften. Hon kommer gå barfota bak och med tåskor fram. 

Stall Goop startar även Time is Money i V4-2. Det femåriga stoet har stängt spår på tjugo meters tillägg bakom två hästar på start.
– Hon var jättebra på Solvalla senast och har formen på uppåtstigande. Läget är lite lurigt nu men om löser sig på vägen ska hon vara med där framme.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.