Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop stal showen

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Björn Goop tog hand om huvudrollen på Momarken. Färjestadtränaren fick besöka vinnarcirkeln fyra gånger.

Publicerad:

När Björn Goop kom in i vinnarcirkeln efter segern med Sir Ratzeputz (e. Love You) gjorde han det för fjärde gången den här lördagen – samtliga inom V75. Tillsammans med Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz tog han fjärde dagssegern efter ett lopp i dödens i gulddivisionen. 
– Det kändes bra och han är en jättefinhäst. Det är inte lätt med bakspår på 1600 meter bil, men han fick göra det den tuffa vägen och han gjorde det på ett bra sätt, sade Goop i vinnarcirkeln. 

Den tredje segern för dagen blev en relativt bekväm historia fram till upploppet. Så långt hade Goop fått bestämma tempot i ledningen med Farouk B.R. (e. Muscle Hill). När Clint Classic och Kristian Malmin fick fritt från rygg på ledaren blev den en ren speed-duell. Även om Clint Classic blev närgången kunde Farouk B.R. ändå hålla undan säkert till andra raka V75-segern. 
– Det kändes bra, hästen var fin, sade Goop i vinnarcirkeln.  

Clemenza Am tog hand om ledningen tillsammans med Lutfi Kolgjini och fick strax Björn Goop och Heartbreaker V.S. (e. Super Photo Kosmos) utvändigt om sig. Efter 14 på varvet gjorde ledaren vad han kunde för att skaffa sig ett par längder inför upploppet, men Heartbreaker V.S. ville inte ge sig och tog sig både ikapp och förbi över Momarkens långa upplopp. Längre ut närmade sig Evil Enok M.E. den sista biten och lade beslag om andraplatsen tillsammans med Noralf Braekken. 
Segertiden landade på 1.13,3a/2140 meter. 

Varvet från mål satt Goop sist invändigt tillsammans med Dizzy Broad (e. Broad Bahn). En kraftfull svepning senare satt ekipaget i en klar ledning i slutsvängen och sedan fick övriga göra upp om andrapriset.
– Det kändes inte så fint då. Det gick alldeles för sakta och det blev nästan en kedjekrock för att det gick så sakta. Det kändes bra hela vägen in, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.14,6/2160 meter. 

Johan Untersteiner är även han formstark. Efter ett lopp i rygg på Rushmore Face och Lutfi Kolgjini kunde Pastore Bob (e. From Above) spurta till en ny V75-seger tillsammans med tränaren. 
– Han öppnade bra bakom bilen och första planen var att köra i ledning. Luddes öppnade också bra och de kom över oss direkt på långsidan. Då gjorde jag valet och chansade på att det var en bra rygg och det blev bra, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln. 

Efter ett par omstarter kunde till slut Will Prinsen (e. Tekno Odin) varva på en 24-tid i ledningen. Den farten höll han hela vägen in och då kunde ingen ta sig förbi. Anders Wolden Lundström tränar fjolårsvinnaren av det norska kallblodsderbyt, som inte tycks ha problem att bära sina pengar. I sulkyn satt Åsbjörn Tengsareid.
– Han var väldigt fin i dag. Jag var inte orolig för att han inte skulle hålla farten. Det skulle vara om någon kom med ännu bättre fart i såfall, sade segerkusken i vinnarcirkeln. 

Floris Baldwind (e. Passing Renka) fixade norskt jubel i klass I-försöket tillsammans med Kristian Malmin. Ekipaget tog hand om ledningen, sedan var segern aldrig i fara. Hästen fick dessutom ta emot tryck från en något het Normandie Royal på utsidan.  Vinnaren tränas av Trond Andersen, som fick jubla dubbelt så stallkamraten Quite Cool Classic tog hand om andrapriset tillsammans med Dag-Sveinung Dalen.
– Han gick fint hela vägen. Nu blir det Solvalla nästa, sade Malmin i vinnarcirkeln. 

Rätt V75-rad: 8–8–6–6–4–10–4
Utdelning
7 rätt: 4128 kr
6 rätt: 37 kr
5 rätt: jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.