Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grattis Victory Tilly!

Foto: MIA TÖRNBERG
Victory Tilly fyller 20 år idag. Foto: MIA TÖRNBERG

Idag fyller Sveriges vinstrikaste travare genom tiderna och landets första absoluta världsrekordhållare 20 år.

Publicerad:

Victory Tilly föddes den 5 mars 1995 och kom att få en sagolik karriär. 101 starter gav 70 segrar och hela 37.705.278 kronor på bankboken, vilket är mer än någon svenskfödd häst har tjänat under sin karriär. Dessutom blev han den första i världen att trava under 1.09 när han sprang det absoluta världsrekordet 1.08,9a/1.609 meter när han vann Nat Ray Trot på Meadowlands.

Ändå är det Elitloppssegern som femåring som Stig H Johansson håller som den största segern tillsammans med Victory Tilly.

– Elitloppssegern hemma på Solvalla år 2000 slår allt annat. Den utgjorde höjdpunkten på både min och hästens karriärer, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

När Victory Tilly pensionerade sig från tävlingsbanan för nio år sedan skänktes han av ägarna Stall Kalas till Stig H Johansson där han lever ett behagligt pensionärsliv på Stora Alby. Travronden ställer sig i raden av gratulanter till Sveriges vinstrikaste travare genom tiderna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.