Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Green Manalishi glänste – vann ohotat på Red Mile

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Efter segern i William Wellwood Memorial vann Green Manalishi på nytt på torsdagen. Marcus Melanders tvååring bollade med motståndet i Bluegrass Series på Red Mile.

Publicerad:

Tim Tetrick hade ingen brådska från start, men körde till med Green Manalishi (e. Muscle Hill) på bortre långsidan. Halvvägs till mål var ekipaget i ledningen och därifrån blev segern sedan enkel. Green Manalishi skar mållinjen på 1.12,2a/1.609 meter med drygt tre längder ned till tvåan Trix and Stones.

Segern var värd 42.500 dollar och var Green Manalishis tredje raka. Närmast före torsdagens start vann han såväl försök som final av William Wellwood Memorial på Mohawk. Auktionsdyringen är uppfödd av Lennart Ågren och ägs av Anders Ström.

Czernysson överraskade

Det kördes totalt fyra lopp inom Bluegrass Series och i tävlingsdagens första gick segern till Jonas Czernysons Aldebaranwalkabout (e. Muscle Hill). Favoriten, Jimmy Takter-tränade Don't Let'em, galopperade och i stället kunde Aldebaranwalkabout skrälla för Andrew McCarthy på tiden 1.12,8.

Torsdagens övriga Bluegrassvinnare var Chin Chin Hall (e. Cash Hall) och Cantab Fashion (e. Cantab Hall).

Melander även i Chester

Under matinétävlingarna på Harrah's Philadelphia blev det seger för en annan av Marcus Melanders hästar. Fyraårige New Jersey Viking (e. Muscle Hill) vann för Dexter Dunn och belönades med 7.250 dollar. Segertiden skrevs till 1.11,3.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.