Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Greenshoe måste nog krångla till det"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

I år slår Åke Svanstedt ur underläge på Meadowlands då Hambletonian avgörs.
– Greenshoe måste nog krångla till det om någon av mina ska kunna vinna. Det är en otrolig travare som Melander har, säger Åke Svanstedt.

Publicerad:

Åke Svanstedt selar ut Marseille (e. Muscle Hill-Order By Wish) och Soul Strong (e. Father Patrick-Sheer Soul) i varsitt försök i Hambletonian som avgörs på lördag. Vem av treåringarna som har bäst chans att blanda sig i den absoluta toppstriden har han svårt att säga.
– Jag skulle nog påstå att det är rätt jämnbördiga. Soul Strong har inte haft så tuffa lopp och är på väg uppåt. Det är en häst som inte varit så snabb, men han blir bättre och bättre. Han är framför allt stark och blir det två heat så är det inga problem. Han kan nog överraska i en final, säger Åke Svanstedt.
– När det gäller Marseille så har han tävlat bra. Nu har vi haft fått spår långt ut på vingen och möter Greenshoe i sitt försök. Först och främst får vi sikta in oss på att ta en finalplats och sedan får vi se vad som händer. Men jag kommer med två hästar som känts bra i träningen inför det här.

Tror du att Greenshoe är omöjlig att besegra?
– Om han travar och sköter sig så är det nog så. Det är en enastående bra häst.

Har du givit upp på förhand?
– Nej, vi är ju med och allt kan hända i travlopp. Det ska ju vara två heat nu och man vet ju aldrig hur Greenshoe uppträder då. Han har varit besvärlig förr och skulle han bli det så är det i så fall det som kan stoppa honom från att vinna. För mina båda är två heat inget som bekymrar.

"Det var ingen turseger"

Åke Svanstedt och Marseille har lyckats besegra Greenshoe (e. Father Patrick-Designed To Be) en gång i år. Det var i finalen av Earl Beal Jr. Memorial på Pocono Downs som Svanstedt styrde Marseille till ledningen och där blev de kvar ända in i mål på 1.10,0a/1609 meter. Greenshoe spurtade sylvasst och var bara centimeter ifrån.

Marseille delade ut skrälloddset 57 gånger och blev därmed den enda häst som besegrat en felfri Greenshoe.
– Det var kul att få vinna det stora loppet med så mycket pengar (250 000 dollar). Marseille var riktigt bra den dagen och man kan inte kalla det någon turseger, säger Svanstedt.

Frågan är om det ska lyckas att få Marcus Melanders stjärna Greenshoe på fall även på lördag?

Svanstedt om stallets övriga hästar som tävlar på Meadowlands på lördag:

Yes Mickey (lopp 3) har krånglat till det och senast blev det galopp och han brukar inte galoppera normalt. Han har bra form men spår lite för långt ut.

– SIx Pack (lopp 10) känns så bra som han kan kännas. Har fått ett spår långt ut och Crystal Fashion som jag anser är värst emot är invändigt om oss. Vi skulle haft ett bättre spår.

Ice Attraction (lopp 13) är inte så tokig och har ett bra läge här. Det kan bli bra pengar.

– Darling Mearas (lopp 13) ser bra ut. Hon har gjort det bra i två starter, men tyvärr är de värsta konkurrenterna invändigt om oss.

 – Plunge Blue Chip (lopp 13) har inte lyckats vinna lopp i år, men hon känns fin i träning. Tyvärr har även hon hamnat långt ut så hon kan hamna illa till.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.