Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grönt ljus för "dopad" häst

Foto: P&R
Svensk Travsport sköter numera anmälningarna till Örebrotravets tävlingar. Foto: P&R

Trots ett positivt dopingprov i ett kvallopp har Svensk Travsport givit grönt ljus för Wille's Ametist att starta i Örebro den 10 november utan att hästen uppfyllt gällande bestämmelser för deltagande i totalisatorlopp.

Publicerad:

Efter ett kvallopp på Romme den 24 augusti beordrades nämligen dopingprov på Wille's Ametist, vilket visade sig vara positivt. Provet innehöll spår av dimetylsulfoxid (DMSO). Både A- och B-provet var positivt och Wille's Ametist dömdes till startförbud tills hästen kunde uppvisa ett negativt prov.

För att deltaga i tävling i Svensk Travsport krävs att en ostartad häst genomför godkänt kvallopp. Det har inte Wille's Ametist gjort eftersom han tävlade med otillåtet medel i kroppen i det aktuella kvalet.

Wille's Ametist har bara kvalat en gång och det var i det loppet som han fastnade i en dopingkontroll. Enligt travsport.se räknas hans tid som godkänd. Därmed har hästens tränare kunnat anmäla Wille's Ametist...

Det fanns flera tvångsstrukna i loppet på Örebrotravet och den som står överst på reservlistan – Kent P Gustavssons Frisky Overlord – sedan Sågfallets Dahlia valt att gå ut i Bollnäs missar därmed ett starttillfälle. Här är startlistan!

Från och med tävlingsdagen den 5 november har Svensk Travsport (ST) tagit över anmälningarna från Örebrotravets sekretariat.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.