Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grupp I till Abrivard

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Styrkeprovet Prix de Normandie med Grupp I-status reds vid Vincennes fina tävlingar under söndagen. Vann gjorde Matthieu Abrivard med egentränat.

Publicerad:

Prix de Normandie, öppet för femåriga hästar reds under söndagen. Loppet som går över 3.000 meter lockade 14 kombattanter och stor, stor favorit i loppet var Thomas Levesques Begum Fromentro (e. Meaulnes du Corta), men stoet galopperade kort efter start. Istället var det Alexandre Abrivard som tog hand om ledningen med Bahia Quesnot.
Duon öppnade första 1.500 meterna efter 1.13,5, men vid den passeringen kom Boeing du Bocage (e. Scipion du Goutier) fort tillsammans med Anthony Barrier och övertog. 2.000 meter kom de till på 1.12,8 och in mot upploppet hade Boeing du Bocage fortsatt greppet.
Då ville däremot Matthieu Abrivard ha ett finger med i spelet med egentränade Bellissima France, som gick starkt efter perfekt löpning i femte utvändigt och till viss del invändig resa.
Duon stack undan till mycket säker seger i sin sjunde raka start i grupploppsammanhang. Segertiden blev 1.13,7/3.000 meter och det var Blue Dream-dotterns åttonde seger i karriären. 108.000 euro var segern värd.
Boeing du Bocage höll starkt som tvåa och trea blev Philippe Allaires Baraka d’Henlou (e. Diamant Gede).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.