Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gulddivisionare till Svensson

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Claes Svensson har fått in ett mycket intressant nyförvärv i sitt stall.
Det handlar om en finskägd gulddivisionshäst.

Publicerad:

Tomorrowland (e. Conway Hall) har inte alls fungerat så här långt i år. 2015 tjänade hästen 580.968 kronor och vann sex lopp, men i år har han endast tjänat 8.000 kronor på fem starter. För en vecka sedan beslutade den finske ägaren att hästen skulle flytta från Peter Untersteiner. Ny tränare är Claes Svensson, Vaggeryd.
– Det är alltid spännande att få chansen att träna en så pass fin häst, det är inte många gånger det händer. Jag har känt ägaren i 15-20 år och han har varit besviken på hur hästen gått så här långt i år. Jag är tacksam gentemot honom att valet föll på mig då han skulle byta tränare. Speciellt länge har jag inte haft hästen, men jag har i alla fall känt att hästen har fin styrka och potential. Han kom i mycket fint skick och därför startar han redan på måndag, säger Claes Svensson.
Debuten i nya regin sker på Färjestadtravet och där möter han bland annat Anders Svanstedts Hillustrious och Björn Goops Psycho. Hästen har 1.972.787 kronor på kontot, varav 522.949 kronor är tvångsprissumma. På 74 starter har han vunnit 20 lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.