Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guldstoet till Burman: ”Älskar den här hästen”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Johnny Takter bakom A Sweet Dance. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Helena Burmans sto tog sjätte raka segern när hon hade uppvisning i Guldstoet. 

Publicerad:

Tufft utgångsläge och tuffa konkurrenter spelade ingen roll. När Johnny Takter valde att dra i högertömmen i sin comeback fick han svaret som han ville ha. En långsida senare hade ekipaget tätkänning och då hade konkurrenterna inget svar när A Sweet Dance klev undan med ett mäktigt intryck.
– Jag bara älskar den här hästen, hon är helt underbar. Hon har sådan vilja, sådan speed – hon var fantastisk som vanligt, sade Helena Burman till Kanal 75.
Förstapriset i Guldstoet är 350 000 och segertiden blev 1.14,4a/2140 meter. 

"Speciell häst"

– Från det utgångsläget vill det till en riktigt fin häst. Hon har den rätta gnistan och bra teknik samtidigt som hon inte gör av med mer än vad hon behöver. Det är en speciell häst, sade Johnny Takter i vinnarcirkeln.
Maharajah-dottern tog första segern i sin tredje start i november förra året. Sedan dess har hon inte förlorat och efter sex raka fullträffar har hon nu 835 000 kronor på kontot.
– Det kändes okej att sitta där bak (femte utvändigt) när första varvet gick på 1.14,5 – det är ett ganska hyggligt tempo.

"Något är fel"

För den varvspasseringen noterades ledande Felicity Shagwell och André Eklundh – men när allt skulle avgöras hade favoriten ingenting med segerstriden att göra.
– Det var inte någon geist i henne. Något är fel. Vad det är kan jag inte svara på, sade André Eklundh till Kanal 75.
Andraplatsen gick till Fredrik Wallin-tränade Activated, som fick ett lopp i tredje utvändigt med Carl Johan Jepson. Trea blev Claes Eskilssons Quarcia, som bjöd vinnaren på rygg genom slutsvängen, efter ett lopp i andra utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.