Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gundersen: "Code Bon är värd ett streck"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Lovande kusken Magnus Teien Gundersen är värd att se upp med när Momarken står värd för V75. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Han har beskrivits som Norges mest lovande kusk och på lördag kör han tre hästar på V75. Magnus Teien Gundersen går en mycket spännande framtid till mötes och det märks att Code Bon ­(V75-5) ligger honom varmt om ­hjärtat. 
– Det är en riktigt bra häst, säger 21-åringen. 

Publicerad:

Året har börjat strålande med över 20 segrar och talangen får chansen bakom allt bättre hästar hela tiden. 
– Jag kan inte vara annat än nöjd med starten på året och jag trivs väldigt bra med tillvaron. För tillfället går jag tränarkursen som är ett år lång i Norge och sedan blir det förstås löpkörning på kvällarna. Jag blir klar till sommaren, men kommer fortsatt att ha samarbete med pappa där vi håller till på ett fint ställe och har väldigt nära till Bjerke, säger Magnus och fortsätter:
–  Tanken i framtiden är att både träna och köra hästar. Att bara vara catchdriver är inget som känns aktuellt just nu i alla fall. 

Till vardags jobbar Magnus hos sin pappa Geir Vegard Gundersen som för några år sedan firade stora framgångar med Support Justice. Stallet består av runt 20 hästar och det är god kvalitet på materialet. Det låter mellan raderna som att sexårige Code Bon kan vara den som axlar rollen som stallets reklamhäst. 
– Det är svårt att jämföra dem förutom att båda är väldigt fina hästar. Kanske var Support Justice lite snabbare än honom.

På lördag startar Muscle Hill-avkomman från spår tolv i V75-5. Han möter flera fina hästar, bland andra Farouk B.R. och Extra Fudge, men Gundersen låter trots allt väldigt hoppfull.
– Code Bon är en väldigt fin häst som vi hoppas och tror kommer att kunna vara med i några stora lopp framöver. Han är allround och beroende hur loppet blir kört lägger jag upp taktiken därefter. Går det för sakta kan jag tänka mig att köra offensivt, men håller de bra tempo i täten kör jag till slut istället. Även om spåret är svårt tror jag mycket på honom och jag tycker att han är värd ett streck på V75. 

Gör ni några ändringar till den här starten?
– Nej det gör vi inte, utan han kommer att tävla som vanligt. 
Du kör även Valokaja Hindö i V75-1. Vad tycker du om hans uppgift?
– Han har fin form för dagen och jag vet att Magnus (Jakobsson, reds. anm) var nöjd med honom senast efter ett lite struligt lopp. Han kan öppna bakom startbilen, men det kan kosta för mycket att köra om ledningen och det lutar därför åt ett rygglopp. Det ser mest ut att vara en platschans och det krävs att det stämmer mycket för att vi ska vinna loppet. Troligtvis blir det barfota fram den här gången. 

Vem är bästa chansen på V75 för din del?
– Jag har dålig koll på Raise Broline (V75-2), så jag måste säga att det är Code Bon som är det. 

FAKTA

Magnus Teien Gundersen

Ålder: 21. 
Bor: 15 min från Oslo. 
Familj: Sambon Benedikte Skage. 
Favorithäst: För dagen är det Code Bon. Önskehästen att köra i lopp är Bold Eagle. 
Kusk jag ser upp till: Min pappa ser jag förstås upp till, men även Örjan Kihlström, Björn Goop, Johnny Takter och Jorma Kontio gillar jag.   
Gör om fem år: Då är jag både travtränare och kusk.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.