Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gylden Balder mot start

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

I februari månad fick Öystein Tjomsland in kapable, men ack så skadedrabbade Gylden Balder i träning.
Nu börjar det närma sig start för nioåringen.

Publicerad:

Det är fvn.no som rapporterar att hingsten efter H.G.Balder gick snabbjobb på Sörlandet travbana under tisdagen. Hästen gjorde sin senaste start i januari månad och dessförinnan hade han varit borta i mer än ett år från tävlingsbanan.
– Han har haft en allvarlig ledbandsskada i vänster bakben och det har tagit tid. Vi fick in honom för ett par månader sedan och det är väl egentligen sista chansen, innan man får ge upp tävlingskarriären, berättar Tjomsland.
Snabbjobbet gick ut på att se i vilken författning hästen var i och efteråt hade Öystein Tjomsland ett stort leende på sina läppar.
– Det är sällan jag har rysningar efter ett träningsjobb alltså… Men vilket snabbjobb, berömde tränaren.
Klockan visade 1.19 sista 1.000 meterna med 1.16 sista 300 meterna.
– Nu tar vi sikte mot Norskt Mästerskap den 22 juli, sade Tjomsland som därmed ser ut att ha ett stort hopp i loppet, trots att stora stjärnan Tekno Odin står på skadelistan.
Gylden Balder har blott gjort 44 starter och tagit 20 segrar. Drygt 3,3 miljoner har han tjänat.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.