Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hade blivit så jävla sur då"

Foto: HANOLD/ALN
Jonas Moberg. Foto: HANOLD/ALN

Axevallas rubriklopp gjorde skäl för prissumman.
Treåringarnas Höstserie blev en sevärd upplaga och så rafflande att det inte gick att skilja Judge Memphis och Categorical åt.

Publicerad:

Kent Knutssons Overlord blev väl laddad framme i ledningen och tempot Thomas Dalborg såg till att hålla tempot uppe genom att köra sig till ledningen efter ett varv med Fleek Hanover – vilket gjorde att favoriten, Categorical (e. Orlando Vici) tillsammans med Jonas Moberg blev positionsvinnare i andra par utvändigt. In på upploppet såg valacken dog slagen ut samtidigt som André Eklundhs styrning, Mimmi Elfstrands Judge Memphis (e. Judge Jo), närmare sig hastigt i fjärdespår.

"Hade blivit så jävla sur då"

Norskfödde Categorical hittade nya krafter och såg ut att kontra, med minsta möjliga marginal. Det visade sig dock vara så hårt i mål att målfotot inte kunde skilja hästarna åt och finalloppet i höstserien fick två vinnare. 
– Det var tur att jag inte förlorade, jag hade blivit så jävla sur då. Han är lite trög och flegmatisk men det finns mer i honom. Jag drömmer om norska derbyt med honom, sade Moberg.
André Eklundh var överraskad över resultatet.
– Jag gratulerade efter mål då jag tyckte att jag hade förlorat med nästan ett huvud så vi skulle precis klicka av vagnen i stallet när vi hörde resultatet. Även om det blev delad seger nu så var han inte som allra bäst, han hängde lite på en töm och jag förlorade ”hela” segern på det, sade han.

"Visade sin klass"

Efter körsvensändring fick Kevin Oscarsson fick hoppa upp bakom kapable Tudor Kronos (e. Raja Mirchi) som gjorde comeback efter ett års frånvaro. Trots en liten tryckare längs vägen kunde han hålla undan med knapp men säker marginal på… 
– Min tanke var att komma till ledning och dämpa eftersom han inte startat på länge. Över upploppet sträckte han på sig bra och visade sin klass, sade Kevin.
Kevin vann även med arbetsgivarens Bonnies Celebrity (e. Celebrity Secret) efter en bra avslutning.

Fredrik Berg, nyexaminerad proffstränare, var tagen efter att ha satt ditt Lucky Babe (e. Muscle Mass) åt sin tidigare arbetsgivare Anna Forssell.
– Speciell känsla när man varit med från början; från auktion till att sätta henne i vagn och hela den biten. Det var verkligen jättekul, sade Berg som dock inte plockar ut sin A-licens redan utan numera jobbar hos Sofia Aronsson.

Lira nästa gång: Iris Palema (6) gick med full fart över mål mellan hästar utan att riktigt få chansen.

Lopp 1: Chilli Choice C. (e. Caramba Hall) – Manne Börjesson
Lopp 2: Swedish Broline (e. Jocose) – Felicia Molin
Lopp 3: Bonnies Celebrity (e. Celebrity Secret) – Kevin Oscarsson (Stefan Persson)
Lopp 4: Samiswhoiam (e. Jocose) – Rickard Svanstedt
Lopp 5: Lord L.S. (e. Turbo Sund) – Anders Svanstedt
Lopp 6: Lucky Babe (e. Muscle Mass) – Fredrik Berg
Lopp 7: Caddie Jo (e. Goetmals Wood) – Stefan Söderkvist (Admir Zukanovic)
Lopp 8: Tudor Kronos (e. Raja Mirchi) – Kevin Oscarsson (Robert Bergh)
Lopp 9: Categorical (e. Orlando Vici) – Jonas Moberg
              Judge Memphis (e. Judge Joe) – André Eklundh (Mimmi Elfstrand)
Lopp 10: Jeppas Qlipper (e. Juliano Star) – André Eklundh (Robert Bergh)
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.