Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Häftigaste jag varit med om"

Foto: JEANNIE KARLSSON
Royal Fighter och Jennifer Tillman. Foto: JEANNIE KARLSSON

Jennifer Tillman bara skakade på huvudet efteråt när Royal Fighter tog hem första försöket – från dödens.
– Det är det häftigaste jag varit med om, bubblade hon i Solvallas vinnarcirkel.

Publicerad:

Elitloppet fick en sensationell öppning när Per K Erikssons Royal Fighter (e. Varenne) avgjorde trots tyngsta resan.
Det såg verkligen ut som att Jennifer Tillman dragit Svarte Petter i inledningen när Mosaique Face fick överta täten från Vincennes i första kurvan och Royal Fighter tvingades gå först i andraspår.
På sätt och vis var det väl bra att Lutfi Kolgjini fick bestämma tempot i täten, första 500 meterna gick inte snabbare än 1.11,0. Men det var ändå första nappataget med den allra värsta eliten. 
I utgången av sista sväng började dock Mosaique Face att se märkt ut medan Royal Fighter bara fortsatte att trumma på. Från andra ytter attackerade Nuncio och Stefan Melander, men Mantorphästen kämpade tappert och höll ifrån sig konkurrenterna med säker marginal via 1.08,9 sista halvvarvet.
Nuncio gick bra hela vägen in till andraplatsen och Mosaique Face höll till tredjepriset. Från rygg ledaren fick Vincennes maxutdelning och snodde åt sig sista finalbiljetten. 
Segertiden blev 1.10,4a/1.609 meter och förstapriset var 250.000 kronor.  

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.