Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Håfvenströms ord om bråket

Foto: Maria Holmén/Travronden
Foto: Maria Holmén/Travronden

Ord står mot ord kring situationen mellan Rolf Hafvenström, hans son Philipp Caternberg och Peter Simoni. För en vecka sedan skrev sajten travservice.dk att det bråk som ägde rum på en tysk travbana för en dryg vecka sedan hade sitt ursprung i att Rolf Hafvenström var skyldig Peter Simoni pengar, men enligt Hafvenström är det precis tvärtom.

Publicerad:

Söndagen den 11 september blev det bråk på stallbacken i Berlin-Mariendorf mellan den danske travprofilen Peter Simoni, den i Tyskland verksamme svenske tränaren Rolf Håfvenström, samt den senares son, Philipp Caternberg. Den danska travsajten travservice.dk skrev efter händelsen att det hela ska ha sin bakgrund i att Rolf Hafvenström ska vara skyldig Peter Simoni pengar. Simoni beskrev, för travservice.dk, bråket enligt följande:
– Jag blev överfallen bakifrån och ramlade till marken, därefter slog och sparkade de på mig. Jag blödde kraftigt efter att ha fått en tand utslagen. Polisen kallades till platsen och jag kördes till sjukhus där dem förutom tanden kunde konstatera att jag fått en mindre hjärnskakning.

Travronden når Rolf Håfvenström under tisdagsförmiddagen och han menar att det tvärtom är Peter Simoni som är skyldig honom pengar, efter ett tidigare samarbete, men att han efter advokatråd valt att inte ta detta vidare.
– Advokaterna sa till mig att det går inte att lösa och att det inte skulle löna sig. Det handlar i stort sett bara om småpengar och det hela skulle kosta mer än vad det smakade, säger Rolf Hafvenström, som menar att dessa pengar inte heller hade något med bråket att göra.

Enligt Simoni blev han överfallen bakifrån, men det håller inte Rolf Hafvenstedt med om. Enligt honom möttes de, alla tre, på stallbacken och bråk uppstod. 
– Philipp ropade efter Simoni och gick emot honom. Då tog Simoni tag i Philipps arm och höjde ett grimskaft som om han skulle slå honom, men det kom han aldrig till.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.