Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hagar flyttas efter möte

Foto: JEANNIE KARLSSON
Robert Bergh blir Åbytränare till hösten. Foto: JEANNIE KARLSSON

Robert Berghs flytt att bli Åbytränare har bitvis varit i fara. Nu verkar det som att man kommit fram till en lösning.

Publicerad:

Robert Bergh håller på att bygga för fullt på den nya gården i Hajom inför höstens flytt för att bli Åbytränare.

Det problem som varit gällande flytten den senaste tiden har varit att rasthagarna på gården ligger för nära vattendragen Surtan och att placeringen bryter mot strandskyddet.

Under onsdagen träffades tre representanter från bygg- och miljökontoret i Marks kommun Robert Bergh och delar av hans konsortium i Hajom, för att förhandla om lösningarna.

Genom att flytta de små hagarna, som var tänkt för unghingstar, bort från strandskyddsområdet och placera större beteshagar närmast Surtan klarar man strandskyddsreglerna.

Till Borås Tidning säger både förvaltningschef Tord Lundborg och Robert Berghs ombud att de är nöjda med mötet och resultatet, som innebär att Robert Bergh kommer dra tillbaka sin ansökan om dispens från strandskyddet.
– Resultatet blev att de tar bort en del av rasthagarna direkt, medan vi kommer fortsätta diskutera slutliga lägen för rasthagarna. Tanken är att den nya placeringen inte ska inkräkta på strandskyddet, naturvärden eller riksintresseområdet längs Surtan, säger Tord Lundborg.

Den tidigare ansökan om strandskyddsdispens återremitterades nyligen av plan- och byggnadsnämnden för att utredas ytterligare och för att kunna hitta en lösning som uppfyller strandskyddsbestämmelserna och Robert Berghs behov av rasthagar för hästarna.
– Vi ska komma med nya ritningar som vi kommer att diskutera med kommunen. Att slippa behöva strandskyddsdispens har vi siktat på hela tiden, säger Kjell Palmeby, ombud för Robert Bergh.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.