Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hagoort har en ny kanon

Igår visade Paul Hagoort upp Robert Bi i fint skick när han satt fast över upploppet som fyra i Prix de l'Atlantique och nu visade den holländska supertränaren upp en mycket lovande treåring i danska Skive när Pay Dirt Mindelöp kördes.

Publicerad:

Det handlar om treårige Tuonoblu Rex (e. Cantab Hall) som årsdebuterade efter att vunnit en start som tvååring ifjol. Robin Bakker hamnade i dödens på Lutfi Kolginis Pecadille Face, som för dagens kördes av Bent Svendsen, men det bekom inte hästen. I sista svängen tryckte han till Amalie Bork som hade svept till ledningen på sista bortre långsidan och den enda som kunde utmana var stallkamraten Fortune Boko, men Robin Bakker behövde inte pressa Tuonoblu Rex.

– Det är en fantastiskt häst. Han är som en baby och han måste lära sig mycket, men han kan springa och det är en fantastisk häst, sa Robin Bakker i segerintervjun.

Segertiden blev 1.13,9a/2.060 meter, vilket kan jämföras med det tidigare banrekordet för treåriga utländska hästar som var 1.17,4. Tano Bork har den snabbaste tiden för inhemska treåringar på Skive med 1.14,7.

Tuonoblu Rex är helbror med den tidigare Stefan Hultman-tränade Rugiada dei Rex och ägs av samma ägare som äger Paul Hagoorts stjärna Robert Bi.

Lutfi Kolgjinis Pecadille Face stannade helt på sista bortre långsidan, medan Tomas Malmqvists Alex Tröjborg spurtade godkänt som fyra på behörigt avstånd.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.