Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: ALN
Foto: ALN

...Peter Eliasson, 44, som tog karriärens första kuskseger på Solvalla i fredags och bjöd på en ordentlig segergest och sprudlande glädje i segerintervjun.
– Jag svävar fortfarande på moln, jag går och ler om dagarna.

Publicerad:

Första starten som kusk på Solvalla och seger direkt – hade du kunnat tro det?
– Nej, jag visste om att han var i bra form och så, men därifrån till att vinna...dessutom var det första gången jag över huvud taget körde på Solvalla. Tidigare har jag bara vunnit två stycken lopp och det har varit breddlopp och P21-lopp så det här är något helt annat. 
Segergesten pågick i flera hundra meter efter mål, hade du planerat det?
– Inte alls. Man har ju drömt om att få vinna på Valla och jag var så glad över att hästen gick så jäkla bra över upploppet. Utan övriga jämförelser så kan jag nu tänka mig hur Örjan Kihlström och de stora grabbarna känner när de "vet" att de vinner om luckan kommer, precis så kände jag och den känslan var otrolig.
Vem är Peter Eliasson?
– Jag jobbar som musiklärare till vardags och håller på med två stycken hästar i Boda Kyrkby i Rättviks kommun. Men det är i skymundan, i bredd- och amatörlopp, ibland får man med sig 2 000 kronor hem från loppen och nu vinst i ett 20 000-kronorslopp!
Hur kom du i kontakt med Ron Jeremy?
– Jag känner Kajsa Frick lite sedan tidigare och såg på hennes hemsida att hon hade en häst till salu men den var för dyr för mig så då frågade hon om jag inte ville leasa Ron Jeremy som kanske behövde ett miljöombyte och det sa jag ja till direkt.
Och nu är du känd för en spektakulär segergest och otrolig glädje i segerintervjun, även om det inte vimlade av publik i fredags...
– Haha ja, det verkar så. Solvalla hade lagt ut den på sin Facebook-sida och många har tittat på den, de verkar tycka det är roligt med någon som visade sådan glädje, så det var kul.
Vad är nästa mål nu när du vunnit lopp på Solvalla?
– Tanken är att anmäla Ron Jeremy till V75 på Gävle om ett par veckor så får vi se om han kommer med där, i så fall ska Kajsa Frick få köra honom.
Lycka till framöver!
– Tack, det behövs i den här sporten!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.