Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Charlotte Andersson lämnar Delicious U.S. och Daniel Redén för att på nytt jobba för Robert Bergh i Sundsvall. Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

...Charlotte Andersson, skötare åt Delicious U.S., som efter Prix d'Amerique lämnar jobbet hos Daniel Reden för att istället arbeta på Robert Berghs nystartade filial i Sundsvall.

Publicerad:

Varför väljer du att sluta hos Daniel efter ett år?
– Jag trivs jättebra, men jag är från Norrland och det är helt enkelt min hemlängtan som styrt beslutet. Dessutom har jag jobbat nästan sex år tidigare åt Robert Bergh och vet precis vad jag kommer till.

Hur känns det att lämna en häst som Delicious U.S.?
– Hon trivs verkligen bra på Grosbois och gillar att kunna äta gräs ute. Det är en speciell och personlig tjej som det förstås blir tråkigt att lämna.

Vilka fler passhästar har du just nu?
– Bland annat Tobin Kronos, Windy Ways, Smilin Eli och Whitehouse Express.

Blir du kvar i Paris över Prix d'Amerique?
– Jo, det räknar jag med, även om jag själv inte har någon passhäst i loppet. Men eftersom stallet har fyra behövs det kanske lite stöttning.

Hur hade det varit med Delicious i Prix d'Amerique?
– Givetvis fantastiskt, men det gäller att hästarna är helt på topp för att kunna gå ut i de största loppen och speciellt då Prix d'Amerique. Allt ser dock bra ut i träningen för Delicious del och hon får komma tillbaka senare i år istället.

Kan du jämföra Elitloppsvinnaren Nahar, som du tidigare skötte om, med Delicious?
– Precis som vi människor kan hästarna också vara väldigt olika. Jag vill dock inte jämföra det båda mer än att det handlar om två utpräglade tävlingsindivider.

När börjar du uppe på Roberts gamla gård i Sundsvall?
– Vi har sagt 15 februari som startdatum. Det blir en blandning av starthästar och konvalescenter.

Fotnot: Charlotte Andersson blev segerrikaste hästskötare på V75 under 2014 med hela tio fullträffar. Bland annat då tack vare Nahar och Ed You.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.